Bekijk alle projecten in "PURMEREND"

Cripplex maatjesproject

Organisatie
Stichting cripplex Entertainment
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
8
Gemeente
PURMEREND
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Dit betreft mensen met een verstandelijke al dan niet fysieke beperking. De mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak een lichte of een iets grotere achterstand in de ontwikkeling

Inschatting is dat een maatje ongeveer 8 uur per week kwijt is aan dit project. Dit komt dus neer op minimaal 2 keer in de week drie tot vier uurtjes contact. Om praktische redenen zou het handig zijn als mensen een beetje in de regio van de gemeente Purmerend zouden wonen dus ongeveer Amsterdam en omstreken. Wat ook fijn zou zijn is altijd wat jongere mensen zijn die dit willen doen omdat de doelgroep waar wij mee werken voornamelijk leeftijd hebben tussen de 25 en de 55 jaar dus als maatje hebben wij gelieve de leeftijd een meisje tussen de 20 en de 55 jaar van de leeftijd van het maatje. Verder moet je in jong van geest zijn en spontaan zijn en goed kunnen inleven en kunnen aanvoelen waar er vraag naar is en daar waar mogelijk is iemand ook een beetje in positieve zin te coachen. Onze ervaring is dat jongeren met een beperking vaak wel iets willen maar vaak vanuit gaan dat het niet kan vanwege een beperking en vaak hebben ze iemand nodig die net even iets verder kijkt dan alleen maar de beperking. Het is dus belangrijk iemand te hebben die een goede sociale maatschappelijke inslag heeft en dat goed kan aanvoelen. Weet je ervan bewust dat iedere keer anders kan zijn hoe een cliënt op je kan reageren.

Omschrijving activiteit
Met het maatjesproject van stichting cripple x Entertainment wil de stichting een bijdrage leveren aan het verkleinen van de vereenzaming van mensen met een beperking die in een instelling of deel zelfstandig wonen. De mensen willen totaal niet zielig gevonden worden maar hebben ook dezelfde behoefte als andere aan een gesprekspartner of even gezellig iets buitenshuis doen.
Tevens combineren wij het maatjesproject met al onze andere activiteiten die we doen zoals het evenement disco zonder drempels waarbij uitgaan voor mensen met een beperking Centraal staat en op die manier ook weer in contact te komen met nieuwe mensen

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.