Bekijk alle projecten in "BERGEN OP ZOOM"

Coördinator Maatjes Bergen op Zoom

Organisatie
Humanitas West Brabant West
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
8
Gemeente
BERGEN OP ZOOM
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Als coördinator van onze maatjesactiviteit in Bergen op Zoom voer je de eerste kennismakingsgesprekken, met zowel vrijwilliger als deelnemer. Deze gesprekken gebruik je om de juiste matches te kunnen maken. In het traject dat volgt, begeleid je de maatjes en zorg je voor deskundigheidsbevordering. Je bouwt het netwerk verder uit en geeft bekendheid aan het werk van Humanitas.

Je doet dit niet alleen, maar met de andere coördinator maatjes die ook een aantal vrijwillige maatjes begeleidt. Samen vormen jullie een team.

Dit vragen wij van jou als vrijwilliger en dit bieden we je:

Je bent gemiddeld 8 uur per week beschikbaar. Je bent coördinator op vrijwillige basis, de functie wordt niet betaald. Je onkosten worden wel vergoed. Humanitas heeft een ruim aanbod aan bijscholing en trainingen en we zorgen dat je alles leert wat je nodig hebt om je functie goed te kunnen vervullen. Daarnaast wordt je ondersteund door een beroepskracht van Humanitas..

Omschrijving activiteit
(Vrijwillige) Maatjes van Humanitas West-Brabant West ondersteunen mensen die sociaal of maatschappelijk wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Als Coördinator van de maatjes in Bergen op Zoom begeleid je zo’n 10 vrijwilligers in de contacten met hun deelnemer. Een deelnemer is een inwoner van de gemeente Bergen op Zoom die tijdelijk wordt gekoppeld aan een maatje. Samen kijken zij naar de hulpvraag van de deelnemer en geven daar invulling aan.

De deelnemers zijn net als de vrijwilligers, mensen van allerlei rangen en standen en woonachtig in de gemeente Bergen op Zoom. De ene koppeling kenmerkt zich vooral door het ondernemen van activiteiten, terwijl bij de ander een luisterend oor en een praatje voldoende is. Het doel van een maatje is de zelfstandigheid van de deelnemer te vergroten. Zodat hij of zij uiteindelijk weer op eigen kracht en op een waardige manier deel kan nemen aan de maatschappij

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.