Bekijk alle projecten in "ROERMOND"

Coach4you Service Gilde Roermond

Organisatie
Service Gilde Roermond
Soort project
Maatjes
Mentor
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROERMOND
Leeftijd doelgroep
Kinderen

De Coach4you coach is een goed opgeleide vrijwilliger die affiniteit heeft met deze doelgroep. De coach helpt de leerling bij het aanbrengen van structuur en helpt de leerling bij het vinden van een goede leermethode.
Naast de aandacht voor de leerling besteedt Coach4You aandacht aan de ouders, want de schoolcarrière van hun kind is ook mede hun verantwoordelijkheid. Ook zal de coach allerlei zaken die op school spelen, bespreken met de leerling en de ouders, en hen begeleiden naar ouderavonden, zodat ook de ouders vertrouwd raken met de school. De coach zal in overleg met ouders en leerling een voor de leerling passende vrijetijdsbesteding zoeken. Tevens besteedt de coach aandacht aan het creëren van een goede plek waar de leerling rustig zijn huiswerk kan maken. Je moet je circa twee uur per week beschikbaar willen stellen om coach te zijn.

De ouders en de leerling moeten gemotiveerd zijn om deel te nemen aan het project. De samenwerking tussen coach, leerling en ouders wordt vastgelegd in een contract. Zowel de ouders als leerling worden dan gedurende de laatste periode van groep 8 tot de kerstvakantie van het tweede jaar van het voorgezet onderwijs begeleid.

Omschrijving activiteit
De overgang van basisschool naar middelbare school is niet voor alle kinderen even makkelijk. Sommigen leerlingen kunnen extra ondersteuning gebruiken, een steuntje in de rug. Coaches van Coach4you helpen leerlingen om de overstap van basisschool naar voorgezet onderwijs op een goede manier te maken.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.