Bekijk alle projecten in "HAARLEM"

BUUV zoekt jou

Organisatie
BUUVHaarlem
Soort project
Mentor
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
HAARLEM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Iedereen die een vraag heeft, of hulp biedt is een BUUV. Men kan zelf bepalen hoe vaak je deelneemt aan BUUV. Dit kan dus eenmalig zijn, maar ook 200 keer.
De vragen zijn vaak eenmalig en daardoor ook kortstondig, gemiddeld 3 uur per keer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het helpen in- en uitpakken van verhuisdozen, ophangen van een nieuwe lamp, hulp in de tuin. Maar je kan ook een langdurige band opbouwen, bijvoorbeeld gezelschap houden of het delen van een hobby. BUUV heeft 12 verschillende rubrieken waarbij hulp gevraagd of aangeboden kan worden, te weten: computer/administratie, huishouden/boodschappen, hobby/sport, koken, gezelschap, verzorging/begeleiding, huisdieren, onderwijs, klussen in huis, klussen buiten/tuinieren, vervoer, overig, Men helpt de ander zonder wederkerigheid.

Bij BUUV wordt er geen VOG (verklaring omtrent gedrag) gevraagd. Dit, omdat de vragen vaak te kortstondig zijn of niet van toepassing. Men blijft altijd zelf verantwoordelijk voor eventuele schade ( bijv. muur stuk na boren gaatje). Wees met je vraag zo concreet mogelijk, vertel ook waarom je deze vraag hebt. (heb je een beperking, vermeld dit dan).

Omschrijving activiteit
Vroeger waren de sociale verbanden in een buurt veel sterker en was het vragen en bieden van hulp aan elkaar veel vanzelfsprekender. Tegenwoordig is de drempel veel hoger om in de buurt om hulp te vragen of deze te bieden. Als buren ken je elkaar soms niet eens en weet je ook niet wat er speelt en leeft in de buurt. Met BUUV wordt er een platform geboden waarbij bewoners zelf hulp kunnen bieden of vragen en kan het eigen sociale netwerk van de buurtbewoners worden uitgebreid. In de Slachthuisbuurt is gestart met een eerste opzet van de marktplaats. Twee denktanks van bewoners uit Oost en het Centrum hebben samen met maatschappelijke partners aan de wieg gestaan van BUUV. Uiteindelijk is BUUV in een paar jaar tijd verspreid over de hele stad, maar zijn er ook andere steden die het concept hebben overgenomen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt