Bekijk alle projecten in "'S-GRAVENHAGE"

Budgetmaatjes070

Organisatie
Stek, Stichting voor Stad en Kerk
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
'S-GRAVENHAGE
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Gezocht: vrijwilliger die van een uitdaging houdt! Word Budgetmaatje en help mensen met schulden weer grip te krijgen op hun financiële situatie.
Budgetmaatjes geven begeleiding bij vragen op praktisch en sociaal gebied. Hoe zet ik een financiële maandplanning op? Waar moet ik zijn voor toeslagen en waar kom ik voor in aanmerking? Wie kan mij helpen met mijn problemen?
Soms gaat een maatje mee naar een instantie en soms is luisteren en meedenken al voldoende.

- Je bent 21 jaar of ouder;
- Je hebt minimaal een opleiding op MBO-4 niveau afgerond;
- Je bent vier uur per week beschikbaar;
- Je hebt een stabiel karakter;
- Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) tonen;
- Je hebt zelf geen schuldproblemen;
- Je volgt voor je aan de slag gaat de tweedaagse introductietraining en de training Financiële
Dienstverlening van de gemeente Den Haag;
- Je bent in staat je deelnemer te begeleiden zonder de problemen over te nemen;
- Je onderhoudt een jaar lang wekelijks contact met je deelnemer;
- Je volgt tijdens het jaar de maatjesavonden voor intervisie.

Bij Budgetmaatjes070 koppelen we je aan een maatje. Een maatje is een stadsgenoot die jou ondersteunt in je zoektocht naar een weg uit de schulden. We leggen je geen regels op, vertellen je niet hoe je de situatie moet aanpakken, maar vinden het samen met jou uit.

Daar hebben we verschillende redenen voor:
Er bestaat geen standaard oplossing om uit de schulden te komen. Met je maatje zoek je naar de beste oplossing voor jouw situatie. Door samen zaken uit te zoeken, weet je ook in de toekomst hoe je jouw problemen het beste kunt aanpakken. Ieder mens heeft de kracht en het talent zelf zijn problemen aan te pakken. Door die kracht te ontdekken kun jij in de toekomst weer vol zelfvertrouwen je eigen leven oppakken.
Kijk op www.budgetmaatjes070.nl voor meer informatie en om je aan te melden.

Omschrijving activiteit
Budgetmaatjes070 helpt stadsgenoten met schulden om een weg uit hun problemen te vinden. Hierbij gaan we uit van de eigen kracht van de deelnemers. We zijn geen hulpverleners, maar ondersteunen onze deelnemers bij het vinden van een oplossing voor hun problemen.

Daarom ben jij als maatje onmisbaar. Een maatje is gelijkwaardig aan de deelnemer en staat hem of haar bij in de zoektocht naar een oplossing voor de schuldenproblemen. Tijdens een tweedaagse introductietraining en een training bij de gemeente Den Haag leer je over de Haagse schuldhulpverlening en je taak als maatje.

Hierdoor weet je als maatje soms meer dan de deelnemer, soms ook niet. Op die momenten zoek je samen naar de juiste weg.
Dankzij deze aanpak stimuleer jij als maatje jouw deelnemer om zelf aan de slag te gaan met problemen. Dit betekent een boost voor het zelfvertrouwen van je deelnemer. Een goede stap op weg naar een schuldenvrij en onafhankelijk leven.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.