Bekijk alle projecten in "UITHOORN"

Budgetcoach &thuisadministratie

Organisatie
Uithoorn voor Elkaar
Soort project
Maatjes
Mentor
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UITHOORN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Soms is het fijn om tijdelijk wat extra ondersteuning te gebruiken van een maatje.
Iemand die helpt de eerste stap te zetten of bij complexere vraagstukken meekijkt en ondersteunt. Dit met het uiteindelijk doel, om met dat steuntje in de rug het uiteindelijk weer zelf te kunnen doen.
Een budgetmaatje staat naast je, biedt een luisterend oor, denkt mee in oplossingen en kan helpen weer grip te krijgen op je financiële situatie.

Voor de dienst budgetcoaching en thuisadministratie zijn vrijwilligers actief met affiniteit met administratie, financiën en overheidszaken. Geduld, doorzettingsvermogen, empatisch vermogen en kunnen afstemmen op de doelgroep zijn belangrijke eigenschappen die nodig zijn. Niveau minimaal Havo.
De vrijwilligers worden ondersteund door twee coördinatoren.
Een koppeling is altijd op maat; wat past qua intensiteit en tijdstip..

Omschrijving activiteit
Wij geven ondersteuning aan mensen die moeite hebben met hun administratie en financiën. Bij (dreigende) schulden kan er een budgetmaatje gezocht worden om te ondersteunen bij het invullen van formulieren, contact leggen of herstellen met professionele hulpverleningsinstanties en gemeentelijke instanties en het helpen bij de administratie en leren budgetteren om in de toekomst weer overzicht over de financiën te houden.
Dit is een project van Uithoorn Voor Elkaar. Een samenwerkingsverband tussen Mantelzorg & Meer, MEE Amstel & Zaan, St.Tympaan de Baat, Participe Amstelland en Videt.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.