Bekijk alle projecten in "EINDHOVEN"

BuddyMaatje

Organisatie
Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
EINDHOVEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Al je een ernstige ziekte krijgt zoals kanker of hiv kan het prettig zijn om naast de steun van vrienden en familie met iemand anders te kunnen praten. Om je verhaal kwijt te kunnen of even iets leuks te gaan doen. Dat is precies wat een BuddyMaatje doet. Je helpt mensen bij het leren omgaan met hun ziekte. Je biedt steun en gaat eventueel mee naar een arts of specialist.

Als BuddyMaatje:
- heb je affiniteit met mensen die een levensbedreigende ziekte hebben;
- ben je stabiel, geduldig en sociaal vaardig;
- ben je minimaal een jaar lang enkele uren per week of per twee weken inzetbaar.

Kom ik in aanmerking voor een BuddyMaatje?
Woon je de regio Eindhoven, heb je een ernstige (levensbedreigende) ziekte kun je wel iemand gebruiken bij wie je je verhaal kwijt kunt? Neem dan contact op met de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven. Dan kijken we samen of je in aanmerking komt voor een BuddyMaatje.

Omschrijving activiteit
Wat doet de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven voor BuddyMaatjes?
Je krijgt van ons eerst een goede training om BuddyMaatje te worden. Vervolgens krijg je ondersteuning van de Vrijwillige Hulpdienst en er is altijd een professionele coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of moeilijkheden. Al onze Maatjes kunnen rekenen op relevante trainings- en intervisiebijeenkomsten, (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering. Ook organiseren we jaarlijks leuke uitjes en (thema)bijeenkomsten.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.