Bekijk alle projecten in "BREDA"

Buddy worden van een Nieuwe Bredanaar? Word Buddy bij Buddy to Buddy Breda!

Organisatie
Stichting Buddy to Buddy Breda
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
BREDA
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

In de 4 maanden dat het Buddy-traject loopt ga je wekelijks met je Buddy op pad, maar de invulling hiervan ligt volledig bij jullie. Van samen eten, koken, wandelen, sporten, musea bezoeken... Wij proberen altijd te matchen op gezamelijke interesses, waardoor er altijd wat te beleven valt.

De ronde gaat voor de Nederlanders van start met een informatieavond, nadat er een aanmelding via de onderstaande link heeft plaats gevonden. Zo heb je een goed beeld van hoe het Buddy-traject vorm krijgt en kunnen wij de passende match maken. Daarna wordt je, indien gematcht, uitgenodigd voor het matchingsdiner waar je niet alleen je Buddy maar ook alle andere Buddy's (Oude en Nieuwe Bredanaars) uit je ronde ontmoet. De coaches die je tijdens dit traject begeleiden zijn ook bij deze avond aanwezig.

Je begeleid nieuwkomers in de stad Breda; vluchtelingen en statushouders. Maar wij spreken veel nieuwe over Nieuwe Bredanaren!

Omschrijving activiteit
Stichting Buddy to Buddy helpt vluchtelingen uit een isolement te komen. Dit doen we door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot.

De doelstelling van stichting Buddy to Buddy is tweeledig; het sociale isolement van asielzoekers doorbreken en de betrokkenheid van Bredase inwoners bij de opvang van vluchtelingen vergroten.

Dat doen we door inwoners en vluchtelingen te koppelen. Buddy’s maken vluchtelingen wegwijs in de samenleving. Eén persoon is de link naar de samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de zoektocht naar een nieuw bestaan. Naast het matchen van buddy’s organiseren en faciliteren we activiteiten waarbij ontmoeting tussen Nederlanders en vluchtelingen centraal staat. Dit doen we aan de hand van thema’s. Eén daarvan is bijvoorbeeld ‘samen eten’.

Wij geloven in een stad waar iedereen erbij hoort. Hopelijk kunnen we ons daar – samen met nog veel meer betrokken Bredanaars – voor blijven inzetten. Kom kennismaken met Buddy to Buddy Breda!

Aanmelden kan via: https://ap.lc/vsXNo

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.