Bekijk alle projecten in "ROERMOND"

Buddy voor Buddyzorg Limburg

Organisatie
Buddyzorg Limburg
Soort project
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ROERMOND
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Buddyzorg Limburg biedt sociaal- emotionele ondersteuning aan chronisch- en of ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie óf aan kinderen en jeugdigen die aan obesitas lijden en op weg zijn naar een gezonde leefstijl.

Wil je iets doen met je talent en heb je een paar uurtjes per week tijd voor iemand anders? Word dan buddy! Je enthousiaste collega’s ontmoeten je graag!

Je biedt als buddy sociaal- emotionele ondersteuning aan chronisch- en of ernstig lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen in de thuissituatie óf aan kinderen en jeugdigen die aan obesitas lijden en op weg zijn naar een gezonde leefstijl.

We duiden onze cliënten aan met de term ‘maatjes’. Je begeleidt jouw maatje gedurende een bepaalde periode een paar uurtjes per week. De begeleiding is gericht op de verwerking van én omgaan met het ziek zijn en/of ernstig overgewicht. Het vinden van de eigen kracht en mogelijkheden van je maatje staan hierbij voorop..

Omschrijving activiteit
Je ontvangt scholing en wordt begeleid door een werkbegeleider. Je maakt deel uit van een enthousiast groepje buddy’s.

De organisatie vraagt een Verklaring Omtrent het Gedrag aan. Ze biedt diverse faciliteiten aan waaronder andere een reis- en onkosten vergoeding.

Eisen/kennis/vaardigheden
Je wilt graag iets betekenen voor een ander.
Je neemt actief deel aan de werkbegeleiding en scholingsbijeenkomsten.
Een gerichte opleiding is niet nodig, je bent wel bereid iets nieuws te leren en staat open voor de mening van anderen.
Je bent minimaal 18 jaar en een paar uur per week beschikbaar.

Twijfel je nog? Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.