Bekijk alle projecten in "MAASTRICHT"

Buddy voor Buddyzorg Limburg

Organisatie
Buddyzorg Limburg
Soort project
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
MAASTRICHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Je begeleidt iemand in jouw regio, die ernstig lichamelijk ziek is en/of overgewicht heeft (jouw maatje). Je begrijpt de impact van ziek zijn of ernstig overgewicht op het dagelijks leven en hebt oor en oog voor jouw maatje en diens situatie. Samen bouw je aan een gelijkwaardige relatie waarin je in staat bent balans te vinden tussen nabijheid en afstand. Zo ondersteun je jouw maatje doelgericht bij het (her)ontdekken van zelfvertrouwen, motivatie en nieuwe mogelijkheden. Je wordt geschoold en begeleid door de organisatie. Je leert tijdens het werken als buddy verschillende methodieken toepassen en werkt vanuit het gedachtegoed van 'positieve gezondheid.' De organisatie vraagt een Verklaring Omtrent Gedrag aan en biedt begeleiding en een reis- en onkostenvergoeding.

Thuiswonende ernstig of chronisch lichamelijk zieke kinderen, jeugdigen en volwassenen en kinderen en jeugdigen met ernstig overgewicht, die bezig zijn met leefstijlverandering, kunnen een buddy aanvragen.

Omschrijving activiteit
De begeleiding is voor bepaalde tijd (1 jaar met mogelijkheid tot verlenging); gericht op verwerking van het ziek zijn en/of ernstig overgewicht. Globale doel is het hervinden van eigen kracht en nieuwe mogelijkheden. Gedurende het traject worden kleine haalbare doelen geformuleerd en afgestemd op welke manier de buddy hierbij ondersteunend kan zijn.
De organisatie begeleidt klant en buddy gedurende het proces.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt