Bekijk alle projecten in "ZUTPHEN"

Buddy to Buddy

Organisatie
Buddy to Buddy Nederland
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ZUTPHEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers die hun land van herkomst moesten verlaten aan inwoners van de stad waar ze nu wonen. Want om je ergens thuis te voelen, heb je ook vrienden en kennissen nodig.
Ons buddytraject begint met een bijeenkomst waar je hoort wat een buddytraject bij ons precies inhoudt. Hier krijg je alle informatie en vertellen (oud-)buddy’s hun verhaal. Daarna gaan we op zoek naar de beste match voor jou. We koppelen op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. Een paar weken later ontmoet je je buddy tijdens een feestelijk matchingsdiner.

In de drie maanden die volgen, spreek je zelf af met je buddy op de momenten dat jullie het het beste uitkomt. Wij zorgen voor verschillende vrijblijvende activiteiten waar je aan kunt deelnemen met de hele groep met wie je het traject startte. In de buddycafé’s die we maandelijks organiseren ontmoet je ook mensen uit eerdere matchingsrondes of mensen die erover nadenken om buddy te worden. Je leert dus niet alleen je eigen buddy kennen, maar maakt deel uit van onze buddy-community. Vier maanden na de informatieavond sluiten we het traject af met een slotfeest.

Buddy to Buddy organiseert matchingsrondes door heel Nederland. Van Leeuwarden tot Apeldoorn en van Rotterdam tot Enschede.

Omschrijving activiteit
Stichting Buddy to Buddy helpt eenzaamheid onder nieuwkomers tegen te gaan en helpt stadsgenoten hun wereld te vergroten. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Onze missie is tweeledig: het sociale isolement van nieuwkomers doorbreken en de betrokkenheid van Nederlandse inwoners bij, de opvang van, vluchtelingen vergroten. Één persoon kan al zorgen voor de toegankelijkheid naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is het contact een verrijking. Ontdek de ander en vergroot je wereld.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.