Bekijk alle projecten in "MAASTRICHT"

BOR Zuid-Limburg

Organisatie
Humanitas Maastricht-Heuvelland
Soort project
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
MAASTRICHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Als vrijwilliger…
ondersteun je gescheiden ouders bij de uitvoering van de omgangsregeling
stel je het belang van het kind voorop
zorg je voor een positieve en ontspannen sfeer waarin kind en ouders zich vrij voelen bij elkaar
bied je, indien ouders dit wensen, opvoedingstips.

Als vrijwilliger…
• heb je ervaring met het werken met kinderen;
• ben je stressbestendig;
• kun je een neutrale houding aannemen tussen ouders;
• kun je goed luisteren zonder je eigen menig op te dringen;
• ben je één dagdeel per week/ 14 dagen beschikbaar (na schooltijd en/ of in het weekend)
• ben je bereid deel te nemen aan periodieke trainingen
• breng je de Humanitas waarden in praktijk
• een auto is makkelijk, maar niet noodzakelijk

Na een scheiding heeft ieder kind recht op contact met beide ouders. Dit is belangrijk voor een evenwichtige ontwikkeling en het welzijn van het kind. Als gescheiden ouders bent u sinds 2009 wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Belangrijk onderdeel daarvan is de verdeling van zorg – en opvoedtaken, ook wel omgangsregeling genoemd.In de praktijk valt het
opstellen of naleven van zo’n regeling niet altijd mee. Komt u er zelf niet uit? Dan helpen mensen van het programma BOR u graag op weg .

Omschrijving activiteit
Een kind heeft recht op contact met beide ouders. Als vrijwilliger bij de Humanitas BOR (=Begeleide OmgangsRegeling voor scheidingskinderen) ondersteun je gescheiden ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar bij de uitvoering van de omgangsregeling. Als vrijwilliger bied je praktische hulp bij het nakomen van de afspraken over de omgangsregeling. Bij BOR staat het belang van het kind voorop. Zo bespreek je met ouders dat ze in bijzijn van hun kind geen ruzie kunnen maken en niet negatief over de andere ouder moeten praten. Hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen hun nieuwe plek bij hun gescheiden ouders kunnen vinden.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.