Bekijk alle projecten in "EINDHOVEN"

BoodschappenMaatje

Organisatie
Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
EINDHOVEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

BoodschappenMaatjes zetten zich in voor mensen die zelf niet meer naar de winkel kunnen. Je gaat alleen of samen met de hulpvrager boodschappen doen. Daarnaast ben je een luisterend oor en signaleer je eventuele problemen. Als BoodschappenMaatje word je langdurig ingezet.

Als BoodschappenMaatje:
- heb je affiniteit met (oudere) mensen die geen of een klein netwerk hebben;
- ben je stabiel, geduldig en sociaal vaardig;
- ben je betrouwbaar en vind je het leuk om samen boodschappen te doen;
- ben je minimaal een half jaar lang enkele uren per week of per twee weken inzetbaar.

Kom ik in aanmerking voor een BoodschappenMaatje?
Woon je in Eindhoven en ben je zelf niet in staat de wekelijkse boodschappen te doen? Neem dan contact op met WIJeindhoven. Bel 040-238 8998 of bekijk de website www.wijeindhoven.nl. WIJeindhoven bekijkt of je in aanmerking komt voor een BoodschappenMaatje.

Houd u rekening met het volgende:

Een boodschappenmaatje past bij mensen die praktische ondersteuning gecombineerd met sociale ondersteuning wensen. De Vrijwillige Hulpdienst is niet sec een ‘boodschappendienst’, hiervoor kunt u terecht bij bezorgdiensten van de supermarkt.
Ons streven is een vaste vrijwilliger te zoeken die structureel (wekelijks of twee-wekelijks of maandelijks) voor de hulpvrager boodschappen gaat doen. Of samen met de hulpvrager naar de winkel gaan om zo ondersteuning te kunnen bieden.
Geld: De vrijwilliger komt langs om een boodschappenbriefje en contant geld op te halen. Geld dient dus thuis aanwezig te zijn, de vrijwilliger mag absoluut niet pinnen voor u. Wanneer u samen met de vrijwilliger de boodschappen gaat doen rekent u uiteraard zelf af.
Wachttijd: Met liefdevolle inzet werken wij hard om geschikte maatjes te werven en te koppelen aan onze hulpvragers om hen zo te helpen. Wij zijn echter afhankelijk van het aanbod van vrijwilligers. Wachttijd is doorgaans rond de zes weken en helaas niet te voorkomen, wij hebben nou eenmaal meer aanvragen dan beschikbare vrijwilligers. Het feit dat we met vrijwilligers werken zorgt ervoor dat we niet in alle situaties een vrijwilliger kunnen garanderen.
Vrijwilliger gaat naar 1 supermarkt (of de andere moet er naast liggen) en brengt de boodschappen weer thuis.

Omschrijving activiteit
Wat doet de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven voor BoodschappenMaatjes?
Wij zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt. Er is altijd een professionele coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of moeilijkheden. Verder kunnen al onze Maatjes rekenen op relevante trainingen, (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering. Ook organiseren we jaarlijks leuke uitjes en (thema-)bijeenkomsten.

Wie help je weer op weg?
Je helpt mensen uit Eindhoven die wegens omstandigheden niet in staat zijn hun boodschappen te doen. Dit kan veroorzaakt zijn door lichamelijk, psychische of andere problemen. De hulpvragers moeten afspraken nakomen en dragen zelf verantwoordelijkheid

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.