Bekijk alle projecten in "'S-HERTOGENBOSCH"

Beweegmaatjes

Organisatie
Reinier van Arkel
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
'S-HERTOGENBOSCH
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Als je een behandelcontact hebt bij Reinier van Arkel, kun je je via je behandelaar of begeleider melden bij het Sportloket. De sportcoach neemt dan contact met jullie op voor een intake.

BEWEEGMAATJES
Fijn naar buiten, er op uit, wandelen of samen sporten, een goede gewoonte!
Het Sportloket en Vrijwilligerswerk van Reinier van Arkel werken samen aan het project 'Beweegmaatjes'.
Ben jij die motiverende vrijwilliger die zich voor een bepaalde periode wil inzetten en iemand mee wil helpen in beweging te komen en/of te blijven?
Het kan gaan om mensen die het moeilijk vinden om alleen te gaan bewegen of wandelen. Soms is de drempel te groot om alleen naar een sportvereniging te gaan. Of iemand zou graag gezonder willen leven, maar weet hij of zij niet hoe dat aan te pakken. Met een maatje kan dat allemaal nét wat makkelijker gaan.
De sportcoach bekijkt samen met de aanvrager naar wat er wél kan binnen de mogelijkheden en Vrijwilligerswerk zorgt voor een passend beweegmaatje. In samenspraak worden de afspraken concreet gemaakt. De sportcoach houdt de ontwikkelingen bij en de maatjes  gaan samen op pad. Goede samenwerking toch?!
Wat je er voor krijgt;
Goede begeleiding, waarderingsgesprekken, reiskostenvergoeding en de gelegenheid cursussen/ workshops te volgen. Maar vooral geeft het je voldoening en vele ervaringen die je rijker maken. Het geeft ook jou beweging op een anders dan anders manier.
Wij vragen;
Een VOG, een luisterende en stimulerende houding, begrip en respect voor de mensen die je ontmoet, dat je openstaat voor en nieuwsgierig bent naar ontwikkeling en herstel, een goed humeur meebrengt en vooral dat je doet wat je zegt en zegt wat je doet.
Wil je beweegmaatje worden van één van onze cliënten van Reinier van Arkel of ken je iemand in je familie-, vrienden- of kenniskring? Er zijn zo veel verschillende aanvragen, locaties en situaties, dus bel of mail ons gerust en maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak. We horen graag van je!.

Omschrijving activiteit
Een beweegmaatje is een tijdje metgezel. Samen wandelen of het sporten weer oppakken. Begeleiden naar een club of een verandering in de leefstijl stimuleren, het kan allemaal een doel voor iemand zijn. Je maakt kennis met de aanvrager en de sportcoach en soms ook de begeleider. Je maakt dan samen afspraken over doel, tijdsduur en plaats waar je afspreekt. Bij iemand thuis beginnen bijvoorbeeld en van daaruit naar buiten, of meteen op een buitenlocatie. Je spreekt ook de manier van communiceren af en evaluatiemomenten zodat er altijd contact mogelijk is als dat gewenst is.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.