Bekijk alle projecten in "OSS"

Beweegmaatje Uniek Sporten

Organisatie
Uniek Sporten Oss
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
OSS
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Wil je graag sporten of bewegen maar lukt het (nog) niet alleen?
Heb je iemand nodig die voor jou de stok achter de deur is om te gaan sporten of bewegen?
Heb je iemand nodig die jou kan ondersteunen bij het omkleden of het vervoer als je gaat sporten of bewegen?
Neem contact met ons op en samen kijken naar je beweegmogelijkheden en gaan we op zoek naar een beweegmaatje.

Maatjes gaan 1 a 2 keer per week met iemand met een beperking sporten of bewegen.
Bv. samen fietsen of wandelen in de omgeving of
Samen naar een sportvereniging of sportaanbieder
Indien gewenst ondersteuning bij omkleden
Indien gewenst ondersteuning bij vervoer
Een maatje zorgt voor meer gezelligheid tijdens het sporten, een veilig gevoel omdat iemand die bekend is met je mee gaat en kan indien gewenst ondersteunen als je hulp nodig hebt bij vervoer en/of omkleden.
Je kan als maatje aangeven welke doelgroep en welke leeftijdsgroep het beste bij je past. Tevens geef je aan of je wel of niet in de mogelijkheid bent om iemand te helpen met vervoer of omkleden en waar je beweeg-interesse naar uit gaat. Samen naar een sportvereniging of zelfstandig een beweegactiviteit in de nabije omgeving. Vervolgens maken we samen een goede match tussen jou als Maatje en een Unieke Sporter..

Omschrijving activiteit
Het programma Uniek Sporten wil mensen met een beperking laten ervaren dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn om lekker te kunnen sporten en/of bewegen.
Samen sporten of bewegen is uiteraard leuker dan alleen. Voor sommige mensen is een maatje om 1 x per week mee te wandelen of te fietsen voldoende. Anderen zoeken iemand die wekelijks kan begeleiden bij/naar de sportvereniging en bv kan ondersteunen bij het omkleden.
Uniek Sporten richt zich op mensen met een lichamelijke, verstandelijke, psychische, zintuiglijke en/of chronische beperking in alle leeftijdsgroepen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.