Bekijk alle projecten in "SCHIEDAM"

Benefits for Kids

Organisatie
Stichting B For You
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
SCHIEDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Als ouder wil je altijd het beste voor je kind en soms kan een ander daar heel goed bij helpen. Een mentor is niet iemand die jouw rol gaat overnemen, maar iemand die vanuit een neutrale positie wil helpen talenten van kinderen te ontdekken en ontwikkelen. Wij werken met mentoren, onder meer uit het bedrijfsleven, die zich vrijwillig inzetten om de kinderen te begeleiden. De mentor stimuleert het kind om zijn of haar horizon te verbreden en zich verder te ontwikkelen op school, zodat talenten worden ontdekt en geprikkeld.

Zit er een mentor in jou? Maak jij het verschil in het leven van een kind (mentee), waardoor het zekerder, zelfstandiger en positiever in het leven komt te staan?

Als mentor spreek je minimaal twee keer per maand af met je mentee om samen iets te ondernemen waarmee je het kind verder helpt. Dit doe je gedurende een jaar, waarin jullie onder meer gaan ontdekken waar je mentee goed in is. Het gaat om kinderen die bijvoorbeeld in een sociaal isolement zitten of opgroeien in een (eenouder) gezin met een laag inkomen, maar die vooral de vitamines ‘Aandacht’ en ‘Relaties’ nodig hebben. Door een tekort aan mentoren moeten deze kinderen lang op een mentor wachten. Vooral jongens wachten vaak heel lang op een mannelijke mentor. Maar ook vrouwelijke mentoren hebben we eigenlijk nooit genoeg. Ga jij het verschil maken voor een van deze kinderen?

Ben je minimaal 18 jaar en heb je twee keer per maand een paar uur de tijd om op pad te gaan met een kind? Ga naar onze website en meld je aan (https://stichtingbforyou.nl). Of wil je eerst meer weten over het mentorschap? Stuur een e-mail naar info@stichtingbforyou.nl of bel ons op 010-285 78 25..

Omschrijving activiteit
Benefits for Kids is een van de vier mentorprogramma’s van Stichting B for You. Dit mentorprogramma is voor kinderen tussen 8 en 14 jaar uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis die door verschillende omstandigheden een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Verwijzers (zoals schoolmaatschappelijk werk, CJG en wijkteams) melden deze kinderen bij ons aan.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.