Bekijk alle projecten in "ROTTERDAM"

Benefits for Girls

Organisatie
Stichting B For You
Soort project
Mentor
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROTTERDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Benefits for Girls is een mentorprogramma dat jonge meiden van 12 t/m 16 jaar (mentees) aan een vrouwelijke mentor (18-30 jaar) koppelt om samen wekelijks of tweewekelijks een activiteit te ondernemen.
De aanpak richt zich specifiek op kwetsbare meiden. De een-op-een-begeleiding en de individuele activiteiten worden afgewisseld met groepsactiviteiten. De begeleiding en activiteiten zijn gebaseerd op vijf thema’s:
1. Blik op de toekomst (Waar wil ik naartoe? Wat wordt er van mij verwacht?)
2. Mijn Roots (Wie ben ik? Hoe ben ik opgevoed, verschillen vrouw-man)
3. Voeding en beweging (Wat voor effect heeft social media op mijn leefstijl? Hoe blijf ik gezond, wat is verslavend?)
4. Vriendschap en relaties (Pubermeiden-puberjongens? Vriendschap-sociaal media)
5. Kunst en cultuur (Creatieve talenten ontdekken, leven in twee culturen, subculturen)

De mentees zijn kwetsbare tienermeiden tussen de 12 en 16 jaar, woonachtig in Rotterdam. Zij zitten meestal op de middelbare school of maken de overstap daar naartoe, maar ondervinden persoonlijke en maatschappelijke problemen in de (multi-etnische) samenleving, in hun thuissituatie, op school en/of in het onderhouden van sociale contacten. Gezien de thuissituatie kan er sprake zijn van armoede, van afwezigheid van een ouder, van ziekte van een gezinslid. Er worden ook meiden aangemeld omdat zij gepest worden op school of op straat, of omdat het ze niet lukt om vrienden te maken.

Omschrijving activiteit
Jonge, vaak kwetsbare meiden, ontdekken samen met hun mentor in een relatief korte tijd hun talenten en worden hierdoor zelfstandiger en zelfredzamer en bouwen zelfvertrouwen op. Een mentor is ouder dan haar mentee. Ze kan met haar eigen levenservaring, ervaring uit de pubertijd en/of cultuur goed aansluiten bij de belevingswereld van de mentee. Door haar input kan ze van toegevoegde waarde zijn in het leven van de mentee. Gedurende 9 à 10 maanden realiseren we een georganiseerde vriendschap, die verder reikt dan het programma zelf. Door gezamenlijk activiteiten te ondernemen, die vallen onder de bovengenoemde vijf thema?s, maken de mentees ook kennis met nieuwe organisaties, nieuwe situaties en door middel van de groepsactiviteiten vergroten ze ook hun netwerk met andere meiden.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.