Bekijk alle projecten in "MEERSSEN"

Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Organisatie
Humanitas Maastricht-Heuvelland
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
MEERSSEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Soms staan spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg. Dan helpen onze vrijwilligers je graag verder. Zij gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders. Ze houden geen dossier bij. De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden. De vrijwilliger die jullie helpt, treedt steeds wat verder terug. Net zolang totdat jullie, als ouders, een omgangsregeling hebben kunnen treffen. De bezoeken vinden in eerste instantie plaats op een neutrale plek. Een vrijwilliger helpt kinderen met de overgang van de ene naar de andere ouder (zonodig haalt/ brengt de vrijwilliger de kinderen van/ naar een afgesproken plaats). Een coördinator begeleidt, bewaakt en ondersteunt het proces. Aan de hulp zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie kun je bellen naar 043-3560448 of een mail sturen naar maastricht@humanitas.nl

Als vrijwilliger bij Humanitas BOR heb je ervaring met het werken met kinderen; je bent stressbestendig; je kunt een neutrale houding aannemen tussen ouders en je kunt goed luisteren zonder je eigen mening op te dringen. Je bent een dagdeel per week/14 dagen beschikbaar (na schooltijd of in het weekend). Een auto is makkelijk maar niet noodzakelijk. Heb je interesse, dan horen horen wij heel graag van je! Je kunt contact met ons opnemen via mail: maastricht@humanitas.nl of per telefoon: 043-3560448.

Omschrijving activiteit
Na een scheiding heeft ieder kind recht op contact met beide ouders. Dit is belangrijk voor het sociaal-emotionele evenwicht en de ontwikkeling van het kind. Als vrijwilliger bij BOR bied je praktische hulp aan gescheiden ouders met kinderen van 0-12 jaar bij het nakomen van de afspraken betreffende de omgangsregeling. Bij BOR staat het belang van het kind voorop.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.