Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Alleenstaande moeder wil graag ondersteuning bij haar pasgeboren tweeling

Organisatie
Humanitas Amsterdam en Diemen
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Als maatje help je kinderen een goede start te maken door ondersteuning te bieden aan hun ouders. Je biedt tijdelijke ondersteuning op vriendschappelijke basis, een luisterend oor en praktische hulp aan gezinnen met jonge kinderen.

We verwachten dat je minimaal een jaar beschikbaar bent voor een dagdeel per week. Ook is het belangrijk dat je ervaring hebt met opvoeding en ouderschap. Dit kan vanuit je privé situatie zijn of door werkervaring. We zijn op zoek naar vrouwen die zich kunnen leven in de positie van ouders die behoefte hebben aan steun, die oog hebben voor de eigen kracht van ouders en dingen die goed gaan. En respect hebben voor waarden en normen die net even anders zijn dan je gewend bent.

Gezinnen met tenminste een kind tot 7 jaar in het gezin waarbij het even een periode niet zo goed gaat door bijvoorbeeld ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner of het vinden van een nieuwe balans als je ouder wordt kunnen zich aanmelden bij Home-Start voor ondersteuning.

Omschrijving activiteit
Home-Start is een wereldwijd programma voor opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte opvoedvragen. Home-Start werkt met een wetenschappelijk bewezen programma voor gezinnen met kinderen tot 7 jaar.
Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp bij alledaagse opvoedvragen.
Home-Start heeft als doel te voorkomen dat alledaagse problemen van ouders met jonge kinderen uitgroeien tot langdurige problemen. Home-Start wil kinderen een goede start bieden.
Het resultaat is dat ouders meer positieve aandacht geven aan hun kinderen en meer genieten van hun kinderen.
Als maatje draag je bij aan de ontwikkeling van ouders èn kinderen. Het geeft voldoening voortuitgang te zien, gezinnen weer sterker te zien worden. Je zet je eigen levenservaring in voor een ander en krijgt er waardering voor terug.

Wij bieden jou een verplichte meerdaagse training aan waarin je onder andere leert over je rol als vrijwilliger, communicatie, grenzen stellen, waarden en normen en opvoedingsdoelen. Wanneer je start als maatje kun je rekenen op steun en coaching op maat van de coördinator, intervisie met collega vrijwilligers en deskundigheidsbevordering in de vorm van thema bijeenkomsten.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt