Bekijk alle projecten in "APELDOORN"

Alex houdt van gezelligheid om hem heen

Organisatie
's Heeren Loo
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
APELDOORN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Alex is een vrolijke man van 48 jaar met het downsyndroom, hij zou met een maatje graag gitaar spelen, liedjes zingen, naar onze kerk gaan of een wandeling maken..

Omschrijving activiteit
Wie is Alex?
Alex is een vrolijke en gezellige man van 48 jaar met het syndroom van down. Hij woont binnen een woongroep op het woonzorgpark van 's Heeren Loo. Alex houdt van gezelligheid en wil graag gezien worden. Alex maakt gebruik van een rolstoel. Hij heeft een grote woordenschat (4 tot 6 jaar), maar begrijpt niet altijd wat deze woorden betekenen. Hij heeft een ontwikkelingsleeftijd van 3 tot 4 jaar. Hij is dol op zingen en zingt graag mee met Nederlandstalige muziek, hij gaat graag naar onze kerk op het woonzorgpark en kent alle liedjes die daar gezongen worden en als het mooi weer is, gaat hij graag mee wandelen in zijn rolstoel. Alex houdt van duidelijkheid en vindt het prettig om voorbereid te worden op een activiteit. Door zijn dementie heeft hij moeite met onverwachte dingen. Hij kan ineens heel verdrietig worden en in zichzelf gekeerd zijn. Hij heeft op dat moment bevestiging in zijn onzekerheid nodig.

Wat vraagt Alex?
Alex gaat niet naar dagbesteding, maar krijgt vanuit zijn woongroep activiteiten aangeboden. Maar fijner zou het zijn als hij er 1 op 1 even tussenuit kan met iemand. Even weg van de groep en de drukte. Dit kan op alle dagen van de week. In de ochtend tussen 10:00-11:30 en in de middag tussen 14:00-16:00. We zoeken een gezellige vrijwilliger die hem neemt zoals hij is. Iemand die rekening houdt met zijn dementie en het niet erg vindt dat hij soms spraakzaam is en soms in zichzelf gekeerd. Iemand die bijvoorbeeld gitaar komt spelen, liedjes met hem
zingt, een wandeling maakt over het terrein of meegaat naar onze kerk. Iemand die speciaal voor hem komt!

Wij bieden je
• Een mooie vrijwilligersplaats
• Een eindejaarsgeschenk
• Verzekerd voor WA en ongevallen
• Reiskostenvergoeding
• Jaarlijks vrijwilligersfeest als dank voor je inzet
• Mogelijkheid tot scholing en informatiebijeenkomsten
• Betrokken bijdrage bij de cliënten
• Volop waardering en een onbetaalbare ervaring

Enthousiast?
Meld je aan via vrijwilligers.apeldoorn@sheerenloo.nl. Of neem voor meer informatie contact op met Inge Uiterweerd via 06 2512 6920. Om met onze cliënten te werken wordt er een VOG van je verlangd. Deze wordt via ’s Heeren Loo aangevraagd en is gratis.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.