Bekijk alle projecten in "CULEMBORG"

Activeringsmaatjes gezocht!

Organisatie
Stichting JobHulp Culemborg
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
CULEMBORG
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Zit je al een tijd thuis, en weet je niet zo goed hoe en waar je terecht zou kunnen als je zou willen meedoen in de maatschappij? Stichting JobHulp Culemborg kan je helpen, door samen met je in gesprek te gaan, te kijken wat je leuk zou vinden, bespreken wat je op dit moment tegenhoudt, en samen te kijken naar de mogelijkheden.

Als Activeringsmaatje word je, na een tweedaagse training en het aanvragen van een VOG, gekoppeld aan iemand met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Hierbij gaat het niet om het zoeken naar werk, maar het zoeken naar een activiteit buitenshuis, wellicht passend vrijwilligerswerk, maar kan ook het bezoeken van een inloop zijn. Voor deze, meer intensieve begeleiding, zoeken we Maatjes die geduldig zijn, mensen kunnen motiveren, en gedurende een langere periode (6 maanden tot een jaar) met iemand mee willen denken in mogelijkheden..

Omschrijving activiteit
Er zijn steeds meer mensen voor wie de afstand tot de arbeidsmarkt steeds groter wordt, maar die eigenlijk wel een stapje willen maken richting meer participatie, weer meedoen met de maatschappij, ergens bij willen horen. Ook voor deze mensen willen wij een steuntje in de rug zijn, helpen ze weer te motiveren om in beweging te komen, een activiteit buitenshuis te zoeken, hetzij het bezoeken van een inloop, danwel het doen van vrijwilligerswerk. Dit doen we, middels individuele begeleiding, met veel geduld, goed luisteren en weinig druk.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.