Bekijk alle projecten in "APELDOORN"

Actieve Duizendpoot voor Maatjesproject De Brug Beekbergen

Organisatie
Stichting IrisZorg
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
APELDOORN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

IrisZorg zet zich in voor voor (jong) volwassenen met een verslaving en complexe problemen op het gebied van wonen en leven. Mensen die vaak te maken hebben met een instabiele woon- en werksituatie en een beperkt sociaal systeem.
IrisZorg werkt vanuit de herstelondersteunende zorg. Herstellen is een persoonlijk en uniek proces. Het betekent leren leven met een (verleden van) verslaving, maatschappelijke kwetsbaarheid en/of een ontwrichtende diagnose of ervaring. De herstelondersteunende zorg is gericht op persoonlijk en maatschappelijk herstel. Het gaat om het opbouwen of hervinden van de eigen identiteit en het heroveren van regie en grip op het eigen bestaan.

Als maatje bij IrisZorg locatie Het Hoogeland in Beekbergen kun je écht een verschil maken in het leven van onze cliënten. Simpelweg door samen leuke dingen te ondernemen en er 'te zijn'. Vaak leven onze cliënten in een kleine wereld met weinig familie of vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer. Maar als maatje kun je dit doorbreken en mensen weer laten meedoen. Natuurlijk krijg je ook veel terug voor je enthousiaste inzet. Je ontmoet interessante mensen met elk hun eigen bijzondere verhaal. Jij bent van grote betekenis voor hun herstel. Zo ervaar je hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënten. Wij zorgen ervoor dat jij je vrijwilligerswerk goed kunt uitvoeren. We bieden begeleiding, een training, een verzekering, duidelijke afspraken vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersvergoeding..

Omschrijving activiteit
Voor een van onze woonhuizen zoeken we een vrijwilliger die op vrijdag een dagdeel (ochtend of middag) per week of per 2 weken langskomt om de cliënten te ontmoeten.

Je ontmoet de cliënten letterlijk aan de keukentafel. Je ziet vanzelf wie er komt en waar de cliënten zin in hebben, bijvoorbeeld een gesprekje, een spelletje, een wandeling of samen met één cliënt op pad voor een uitstapje. Geen dagdeel is hetzelfde en ook de wisseling in aanwezige cliënten is per keer verschillend.
Je staat open in het leven. Je bent sociaal en flexibel en vindt het leuk om ‘gewoon’ te laten gebeuren wat er gebeurt, zonder direct een vast idee van de invulling van het dagdeel. Je kunt ter plekke inspelen op de behoefte van de cliënt/cliënten.

Zonder oordeel kun jij je inleven in anderen. Je bent betrouwbaar en je bent in staat om een leuk contact aan te gaan met onze cliënt. Je weet onze cliënten op een natuurlijke manier te activeren en te enthousiasmeren. Zo nodig kun je ook duidelijk zijn en je grenzen aangeven.

Je bent beschikbaar op vrijdag, bij voorkeur wekelijks één dagdeel (2 tot 4 uur). Het bezit van een rijbewijs en/of auto is een pré.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.