Bekijk alle projecten in "'S-GRAVENHAGE"

Aan de slag als Vrijwillig Jongerencoach bij Plusgroep

Organisatie
Stichting Plusgroep
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
'S-GRAVENHAGE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Weet je het even niet meer? Wij zijn er voor jou! Ben jij je motivatie voor school kwijt of heb je geen overzicht meer? Wordt de stress je teveel of zit je even met jezelf in de knoei? Bijna elke jongere loopt tijdens zijn schooltijd wel ergens tegenaan. Dat is niet fijn, maar wel heel normaal. Net zo normaal is het, om daarbij een steuntje in de rug te krijgen. De Plusmaatjes en Plussstudenten van Plusgroep zijn er om jou te helpen, zodat je daarna weer lekker zelfstandig verder kunt!

Wil jij een jongere in omgeving Den Haag een steuntje in de rug bieden? Meld je dan aan als Plusmaatje bij Plusgroep.

Als Plusmaatje zet je je in als vrijwillig jongerencoach voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar. Je biedt jongeren een steuntje in de rug en creëert op deze manier nieuwe, positieve levenservaringen. Je bent een vertrouwenspersoon en maatje in één. Met deze ondersteuning help je de jongere een stap verder op de weg naar zelfstandigheid.

De jongeren die zich aanmelden voor ondersteuning van een Plusmaatje hebben diverse hulpvragen. Zo kan er behoefte zijn aan een luisterend oor of ondersteuning bij het plannen en organiseren van schoolwerk. Andere jongeren hebben behoeften aan hulp bij het opbouwen van een sociaal netwerk of het wegwijs worden in de Nederlandse taal en cultuur. De coördinatoren van Plusgroep zorgen voor de juiste match tussen de jongere en het Plusmaatje.

Heb je nog geen ervaring met coachen of is het een beetje weggezakt? Geen probleem! Plusgroep biedt een training in de basistechnieken van het coachen, deze wordt gegeven door een orthopedagoog. Hierbij ontmoet je ook andere Plusmaatjes, zodat jullie ervaringen uit kunnen wisselen.

Na een kennismakingsgesprek met een coördinator van Plusgroep, krijg je een uitnodiging voor de basistraining coachen. Tijdens deze training komen verschillende coachtechnieken aan de bod, die passen binnen het oplossings- en systeemgericht werken. Daarnaast word je gedurende het jaar uitgenodigd voor diverse themabijeenkomsten die gegeven worden door professionals. Zo zorg je ervoor dat je ook jouw vaardigheden blijft ontwikkelen tijdens het traject.

Omschrijving activiteit
Bij Plusgroep ondersteunen we jongeren in kwetsbare posities om actief deel te nemen in het onderwijs en de maatschappij. Wij bieden individuele begeleiding en trainingen door specialisten in opleiding en vrijwilligers.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.