Bekijk alle projecten in "GILZE EN RIJEN"

VIPtijdvooru!

Organisatie
Stichting Vrijwilligers Informatie Punt Voor Elkaar
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
GILZE EN RIJEN
Leeftijd doelgroep
Ouderen

In het project VIPtijd voor u! werken we samen met vrijwilligers. Mensen die het fijn vinden om een uurtje per week speciale aandacht te geven aan een eenzame oudere. Om een uurtje per week een luisterend oor te zijn voor verhalen over vroeger of juist om de buitenwereld weer eens binnen te brengen door te vertellen over wat er allemaal gebeurt in het dorp. Zolang de oudere maar centraal staat, daar gaat het om. Niet voor niets heet het project VIPtijd voor u! Het gevoel om even een Very Important Person te zijn, die aandacht krijgt en mag aangeven wat zij/hij fijn vindt om samen te doen. Misschien een spelletje of een wandelingetje, een liedje zingen of stukjes uit de krant voorlezen. Kleine simpele dingen die de eenzaamheid doorbreken en de dag weer mooi kunnen kleuren.

Wilt u zelf graag een fijn wekelijks uurtje VIPtijd of kent u een oudere die dat wellicht op prijs zou stellen, dan kunt u een mail sturen naar: viptijdvooru@vipvoorelkaar.nl of u kunt persoonlijk langskomen bij het VIPLoket in de bibliotheek, elke dinsdagochtend van 10-12 uur in Rijen en elke dinsdagmiddag van 14-16 uur in Gilze.

Kijk op https://www.vipvoorelkaar.nl/viptijd-voor-u voor meer informatie over onze werkwijze.

Omschrijving activiteit
Stichting VIPvoorelkaar constateert dat er veel hulpvragen zijn op het gebied van sociaal contact bij ouderen. "Via onze website - www.vipvoorelkaar.nl - en ons VIPLoket, waar mensen hulp kunnen vragen of juist hun hulp vrijwillig aanbieden, zien we zeer regelmatig deze oproepjes voor sociaal contact", vertelt Annemiek Messer, projectcoördinator bij VIPvoorelkaar. "Het gaat hier om (kwetsbare) ouderen die verlegen zitten om een praatje, een bakje koffie of sociaal geïsoleerd zijn vanwege bijvoorbeeld fysieke redenen en zich eenzaam voelen. Deze mensen zouden graag eens een bezoekje van iemand krijgen."

Met het project VIPtijd voor u! wil het VIP tegemoet komen aan de steeds groter wordende hulpvraag voor sociaal contact. Door middel van wekelijkse bezoekjes van een maatje, hopen wij met dit project een bijdrage te leveren aan het verminderen van de eenzaamheid bij ouderen.

De vrijwilligers die zich opgeven als maatje worden goed begeleid. Allereerst wordt geprobeerd een mooie match te maken tussen de hulpvrager en de vrijwilliger. Dit gaat op basis van een intake gesprek met één van onze VIP collega's. Vervolgens wordt er gekeken naar de gezamenlijke interesses, andere raakvlakken, woonplek en beschikbaarheid.
Lijkt het je leuk om een oudere in je omgeving blij te maken met een wekelijks bezoek en daardoor een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van een medemens, geef je dan op als maatje!

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.