Bekijk alle projecten in "KERKRADE"

project Schuldhulpmaatje Kerkrade

Organisatie
Impuls Kerkrade
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
KERKRADE

Door de kredietcrisis en werkloosheid groeit het aantal inwoners met problematische schulden. Er is daarom behoefte aan meer maatjes die deze mensen willen ondersteunen in een moeilijke periode in hun leven. Onze schuldhulpmaatjes worden door ons in de watten gelegd. Wij verzorgen de scholing (met certificaat), de begeleiding en uiteraard een vergoeding voor gemaakte onkosten. U krijgt er veel voldoening voor terug.

U legt de enveloppes met nota's ongeopend in de kast? U heeft schulden en weet niet meer hoe u hier vanaf kunt komen? Onze maatjes kunnen u helpen. In de eerste plaats door samen met u orde op zaken te stellen. Daarna gaan ze met u aan de slag om te zien hoe uw inkomen vergroot kan worden of welke besparingsmogelijkheden er misschien nog zijn. Maar vooral zijn ze uw steun in de rug in deze moeilijke tijd.

Omschrijving activiteit
Vier vrijwilligersorganisaties in Kerkrade werken samen om burgers met financiële problemen te helpen. Sleutelwoorden daarbij zijn: vergroten van de zelfredzaamheid, preventie en steun in de rug. Er is goede samenwerking met het lokale maatschappelijk werk en de Kredietbank.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.