Bekijk alle projecten in "SOEST"

Homies

Organisatie
Stichting Present Amersfoort
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
SOEST
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Je merkt dat je een stabiele gezinssituatie hebt en dat wil je delen met anderen: kinderen of gezinnen. Wij ondersteunen je graag om dit op een verantwoorde manier te doen, met oog ook voor je eigen gezin. Als je via ons voor een periode (aspecten van) je eigen thuissituatie wilt delen met een (kind uit een) gezin waar stress een prettige gezinssfeer bemoeilijkt, noemen we je een Homie. Je bepaalt zelf wat je wilt delen en wij helpen je dat af te bakenen en te borgen dat je dicht bij jezelf blijft. Je biedt bijvoorbeeld een luisterend oor, of gewoon een middag “er zijn”, een huiswerkplek of een maaltijd. Of je doet samen boodschappen of gaat lekker bakken. Net wat bij jullie past en wat de ander nodig heeft!
Het komt neer op ongeveer een dagdeel per week of om de week. Het gaat om “er zijn” voor een kind uit gezinnen waar stress is, of voor meerdere kinderen, of voor het hele gezin. (Bepalend daarin is wat voor jou & je gezin mogelijk is.)

Homies willen er voor je zijn. Niet als hulpverlener of om taken van je over te nemen, maar juist om gewoon vriendschappelijk samen op te trekken! Omdat zij in deze periode weinig stress ervaren willen ze graag ruimte bieden aan een gezin of kinderen uit een gezin waar wel stress is of zaken om een of andere reden even niet vanzelf lopen.
Misschien kunnen jouw kinderen een middag daar spelen, of schuift één van de kinderen regelmatig aan de eettafel bij de Homie. Of ga jij samen met de Homie af en toe koffie drinken of boodschappen doen. Maar net wat een Homie wil of kan en wat jouw gezin nodig heeft.
We werken graag samen met betrokken hulpverleners, om het zo laagdrempelig mogelijk te maken voor vrijwilligersgezinnen om gewoon "er te zijn". Hulpverleners kunnen gezinnen aanmelden.

Omschrijving activiteit
Homies is een project van Stichting Present voor het op maat verbinden van gezinnen. (Ook bekend als "gezin in de buurt".) Present begeleidt het contact een jaar lang. Je krijgt geen training vooraf, maar we rusten je op maat toe om datgene te kunnen betekenen dat bij jou past. We werken nauw samen met hulpverleners, zodat je als gezin “present” kunt blijven zonder je verantwoordelijk te hoeven te voelen voor de stressfactoren in het andere gezin. We maken eerst uitgebreid kennis om een passende koppeling te kunnen maken en we blijven daarna in contact om ondersteuning op maat vorm te kunnen geven. Na een periode van samen optrekken kijken we of wederkerigheid groeit en de begeleiding af kan nemen. Het kan voorkomen dat de begeleiding stopt en het contact blijft bestaan. Het kan ook dat het contact stopt, bijvoorbeeld als de dynamiek in 1 van de gezinnen verandert. Omdat we het zo natuurlijk mogelijk vorm willen geven is eigenlijk elk scenario denkbaar! In alle gevallen blijven wij dicht bij om goed te kunnen begeleiden.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.