Ik geniet er van als ik hem zie genieten op onze duo- fiets!

Het verhaal van fietsmaatjes René en Sjaak

Sjaak Oliemeulen is een actieve, gezonde man van 84 jaar. Door evenwichtsstoornissen durfde hij niet meer zo goed te fietsen. Wat was hij dan ook blij, toen hij via Stichting Fietsmaatjes de kans kreeg om gebruik te maken van een duo-fiets met elektrische trapondersteuning. Het werd nog beter toen ze hem koppelden aan een oude bekende uit het dorp, de 64-jarige René Blom. Samen maken ze nu lange fietstochten door de mooie omgeving van Millingen aan de Rijn.

Sjaak en René kwamen elkaar als jonge jongens al tegen, maar verloren elkaar vervolgens tientallen jaren uit het oog. René was nog maar 8 jaar toen hij zijn eerste sierduif kocht van Sjaak. Die was destijds 20 jaar en al dol op vogels. Hij besmette René met zijn passie voor duiven. Een passie die ze allebei tot de dag van vandaag hebben gehouden.

Het bevalt de heren heel goed dat ze elkaar door dit maatjesproject weer teruggevonden hebben. Ze hebben er beiden profijt van. Zo had Sjaak behoefte aan wat gezelligheid en wilde hij graag vaker naar buiten. Door te fietsen blijft hij in beweging. René houdt erg van fietsen en de natuur. Hij vindt het fijn dat hij een ander kan helpen, gewoon door dingen te doen die hij leuk vindt. Samen hebben ze veel plezier tijdens het fietsen en kletsen ze wat af. Favoriete onderwerpen zijn de natuur, de laatste dorpsroddels en uiteraard: vogels!