Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Zin op Maat

Organisatie
Zin in Utrecht
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Kenmerken van een bezoekmaatje van Zin in Utrecht:
- belangstelling hebben voor mensen, juist als hun leven ingrijpend verandert,
- trouw zijn in hun bezoek, zeker als de ander in een situatie verkeert waar geen pasklare antwoorden of oplossingen zijn te geven,
- goed kunnen luisteren naar de levensverhalen en levenservaringen van de ander,
- tijd en innerlijke ruimte hebben om een vertrouwelijke relatie op te bouwen,
- open staan voor nieuwe inzichten en levenswijsheid,
- de waarde zien van ondersteuning in teamverband.

Investering in weekverband: 1 tot 3 uur. Voorafgaand aan koppeling krijg je een training existentiele gespreksvoering en eens in de de twee maanden woon je een intervisiebijeenkomst bij.

Het leven, ieders leven, is zelden alleen gemakkelijk, gelukkig en vanzelfsprekend. Omgaan met verlies, met tegenslagen, met alleen zijn, gaat niet altijd vanzelf. Sommige mensen hebben vragen over hoe het nu verder moet. Anderen willen graag hun verhaal met iemand delen. Hieronder kunt u lezen wie er voor een bezoekmaatje in aanmerking komt.

Heeft u behoefte aan een luisterend medemens? Zin in Utrecht kan u in contact brengen met een speciaal getrainde vrijwilliger, die oor heeft voor uw gevoelens en gedachten. Hij of zij zal u in alle rust uw verhaal laten doen en heeft hier ook overdag ruim de tijd voor.
Een bezoekmaatje van Zin in Utrecht is er voor u, bijvoorbeeld wanneer:

u een ingrijpende ervaring heeft meegemaakt en u hierover wilt praten.
u behoefte hebt aan pas op de plaats, een herbezinning op uw leven en daarover eens met iemand van gedachten wilt wisselen.
u wel eens een gesprek wilt over wat u bezig houdt in het leven, ondanks dat u zich goed kunt redden.
u behoefte heeft om met iemand te praten over de naderende voltooiing van uw leven.
u graag meer betrokken wilt zijn bij de samenleving, bij anderen, maar u weet niet hoe dat aan te pakken.
u het prettig vindt dat u er op kunt rekenen dat er op een afgesproken tijd iemand langs komt voor een gesprek en een kopje thee.

De bezoekmaatjes van Zin in Utrecht zijn er voor inwoners van de stad Utrecht.

Omschrijving activiteit
In januari 2016 startte Zin in Utrecht met een nieuw project, Zorg naar Maat, genaamd. Een van de drie onderdelen van dit project was ons bezoekmaatjesproject. Dat houdt in dat wij inwoners van Utrecht die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken in contact brengen met een bezoekmaatje die met aandacht kan luisteren. Vanaf 2019 is dit project zelfstandig geworden onder de naam Zin op Maat. Hieronder kunt u lezen wanneer u in aanmerking komt als bezoekmaatje bij Zin in Utrecht.

Iedere vrijwilliger van Zin in Utrecht gaat met regelmaat op bezoek bij een of twee inwoners van Utrecht, liefst in hun eigen wijk. Zij of hij biedt een luisterend oor, geeft aandacht en ondersteuning bij vragen die naar boven komen als het leven niet meer vanzelf spreekt. Het gaat om presentie en de daaraan gekoppelde aandacht voor zingeving en levensvragen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt