Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Word vrijwilliger in Zuidoost!

Organisatie
De Regenboog Groep
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Voor een grote groep mensen is het niet vanzelfsprekend om met veel mensen contact te hebben of om dingen te ondernemen omdat zij psychische klachten hebben. Wil jij hen helpen in Zuidoost?

Zuidoost is multicultureel, alle werelden komen hier samen! Dat maakt het zo mooi! Maar voor sommige mensen die hier wonen zijn bepaalde dingen niet vanzelfsprekend, zoals met vrienden afspreken, de fiets pakken om naar de markt te gaan of sporten. Zij hebben bijvoorbeeld een angststoornis, depressie, burn-out klachten of een psychose gehad en zitten daardoor in een sociaal isolement.
Wil jij er voor diegene zijn? Denk aan je buurman of buurvrouw. Samen naar de markt op het Anton de Komplein, bij de Smeltkroes een Roti eten of samen fietsen langs het Gein. Meld je dan aan als vrijwilliger in Zuidoost!

Wie ben jij?
• Je bent nieuwsgierig naar andere mensen en hebt een open houding;
• Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen;
• Je kunt je goed luisteren en hebt een stabiele persoonlijkheid;
• Je staat respectvol tegenover cultuurverschillen en verschillende normen en waarden;
• Je bent een paar uurtjes per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal een half jaar tot een jaar.

Omschrijving activiteit
Wat krijg je er voor terug?
• Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal niet snel mee in aanraking zou komen;
• Je maakt echt verschil in het leven van een ander;
• Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie;
• Goede begeleiding en intervisie;
• Reiskostenvergoeding;
• Onkostenvergoeding (bij activiteiten).

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?
Je maakt het leven van iemand in jouw buurt net een stukje zonniger. Daarnaast verbreed het je horizon en ontmoet je een bijzonder persoon die je anders misschien niet was tegengekomen.

Werktijden
Samen met jouw deelnemer bepaal je de locatie en tijd. Reken op een dagdeel per week of per 2 weken voor de periode van een half jaar tot een jaar.

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.