Bekijk alle projecten in "GRONINGEN"

Word mentor van een vluchtelingstudent

Organisatie
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Soort project
Mentor
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
GRONINGEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Iedereen die interesse heeft in andere culturen en zijn netwerk wil delen, kan mentor worden van een vluchteling. Professionals die ervaring hebben op het gebied van taalverwerving, studieondersteuning en/of arbeidsmarkt(toeleiding) zijn extra hard nodig. Daarnaast is het belangrijk dat mentoren openstaan voor een gelijkwaardig contact en interesse hebben in interculturele uitwisseling.

Een mentor is iemand die jou kan adviseren met zijn/haar kennis en ervaring. De mentor kan jou bijvoorbeeld ondersteunen met de taal, het leren kennen van de Nederlandse (werk)cultuur of door je te introduceren in zijn of haar (professionele) netwerk. En als jouw mentor (ook) student is, kan diegene je wegwijs maken op de campus!

Omschrijving activiteit
Een mentortraject begint met een algemene voorlichting van het UAF. Mentoren krijgen dan informatie over de inhoud van het programma. Vervolgens worden mentor en mentee gematcht en maken zij afspraken over de doelen van het traject. Gedurende het mentortraject organiseert het UAF trainings- en intervisiebijeenkomsten om mentoren te ondersteunen. Na een half jaar wordt het mentortraject afgesloten

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt