Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Wil jij met Sara en haar dochtertjes één middag in de week iets leuks te doen?

Organisatie
Humanitas Amsterdam en Diemen
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Vind je het leuk om ouders te ondersteunen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Bij Home-Start helpen vrijwilligers met (levens-) ervaring ouders met jonge kinderen d.m.v vriendschappelijk contact, een luisterend oor en praktische hulp.

We verwachten dat je minimaal een jaar beschikbaar bent voor een dagdeel per week. Ook is het belangrijk dat je ervaring hebt met opvoeding en ouderschap. Dit kan vanuit je privé situatie zijn of door werkervaring. We zijn op zoek naar vrouwen die zich kunnen inleven in de positie van ouders die behoefte hebben aan steun, die oog hebben voor de eigen kracht van ouders en dingen die goed gaan. En respect hebben voor waarden en normen die net even anders zijn dan je gewend bent.

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met ten minste één kind tot zeven jaar. Zij sluiten daarbij aan bij de vraag van de ouder. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.

Omschrijving activiteit
Home-Start is een wereldwijd programma voor opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte opvoedvragen. Home-Start werkt met een wetenschappelijk bewezen programma voor gezinnen met kinderen tot 7 jaar. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp bij alledaagse opvoedvragen. Home-Start heeft als doel te voorkomen dat alledaagse problemen van ouders met jonge kinderen uitgroeien tot langdurige problemen. Home-Start wil kinderen een goede start bieden. Het resultaat is dat ouders meer positieve aandacht geven aan hun kinderen en meer genieten van hun kinderen.
Als maatje draag je bij aan de ontwikkeling van ouders èn kinderen. Het geeft voldoening voortuitgang te zien, gezinnen weer sterker te zien worden. Je zet je eigen levenservaring in voor een ander en krijgt er waardering voor terug.

Wij bieden jou een verplichte meerdaagse training aan waarin je onder andere leert over je rol als vrijwilliger, communicatie, grenzen stellen, waarden en normen en opvoedingsdoelen. Wanneer je start als maatje kun je rekenen op steun en coaching op maat van de coördinator, intervisie met collega vrijwilligers en deskundigheidsbevordering in de vorm van thema bijeenkomsten.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.