Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Wil jij jongvolwassenen helpen bij hun geldzaken?

Organisatie
Humanitas Almere
Soort project
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Vind jij het leuk om met geldzaken bezig te zijn en wil je jongvolwassenen helpen om (weer) grip op hun geldzaken te krijgen? Met jouw hulp kan een jonge mede-Almeerder orde op zaken stellen en voorkomen dat er (meer) schulden ontstaan. En dat is juist ook in deze periode erg nodig: jongeren worden financieel hard geraakt en kunnen jouw laagdrempelige ondersteuning goed gebruiken.

Als vrijwilliger van Get a Grip geef je tips, bemoediging en ondersteuning, maar je wordt nooit deel van hun probleem. Je hoeft ook niet alles te weten over alle actuele financiële regelingen, dat leer je bij ons. Financieel inzicht en overzicht, het is belangrijk dat je dat hebt. Je krijgt een goeie training voordat je begint en je kunt altijd bij jouw coordinator terecht voor overleg, advies of een luisterend oor.

Zijn er zorgen in je gezin en heb je behoefte deze te delen met een neutraal persoon? Vind je het lastig de opvoeding van je kinderen goed te organiseren? Als je behoefte hebt aan steun in jullie situatie kun je een beroep doen op een vrijwilliger van Wel Thuis.

Een vrijwilliger van Wel Thuis brengt gezinnen gezelligheid en rust als aanvullende ondersteuning naast de bestaande begeleiding vanuit de (jeugd)hulpverlening. De vrijwilliger is géén hulpverlener maar kijkt en gebruikt haar eigen ervaring om gezinsleden te helpen om zelf oplossingen te vinden. Het contact, de inzet en verantwoordelijkheid van je hulpverlener blijft in deze periode hetzelfde. De vrijwilliger komt voor jou om je gezin te ondersteunen bij de alledaagse dingen.

Omschrijving activiteit
Je financiën op orde brengen en houden gaat niet vanzelf. Lang niet alle jongeren en jongvolwassenen krijgen van huis uit mee hoe je dit kunt doen. En dat kan vervelende gevolgen hebben. En dan is het fijn als er iemand over je schouder meekijkt en je helpt om weer grip op je geldzaken te krijgen. Iemand die geen oordeel heeft maar wel verstand van zaken. Dit project heet niet voor niets Get a Grip!

Wie je bent
Je bent er goed in om geldzaken te ordenen en overzichtelijk te maken
Je kunt goed luisteren en motiveren
Je bent een paar uur per week beschikbaar
Je zoekt leuk, zinvol en leerzaam vrijwilligerswerk

Wat je krijgt
Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar ook altijd wat voor terug. Zoals:
Voldoening
Zinvol vrijwilligerswerk
Ondersteuning door je coördinator
Ontplooiingsmogelijkheden
Nieuwe contacten en ervaringen
Deskundige trainingen en begeleiding
Onkostenvergoeding
Een leuk team collega-vrijwilligers

Interesse?
Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij Get a Grip? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Maaike Pardieck: m.pardieck@humanitas.nl / 06-22 25 83 35.

Ja, hier wil ik maatje worden

Helaas, op dit moment worden er voor dit project geen maatjes gezocht.
Wil je toch als maatje ergens aan de slag?

Zoek een passend project in je buurt

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.