Bekijk alle projecten in "ZWOLLE"

Wandelmaatjes voor mensen met dementie

Organisatie
Anna Heerkens IJsselheem
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
ZWOLLE
Leeftijd doelgroep
Ouderen
Interesse
Buiten dingen doen

Lekker een frisse neus halen, de wind door je haren voelen gaan, de geluiden horen van verkeer en natuur, de benen strekken...
Voor ons is het heel normaal maar voor onze bewoners met dementie is dat wat ingewikkelder. Zij hebben iemand nodig die hen mee neemt naar buiten voor een wandelingetje (met of zonder rolstoel, rollator).

Buiten zijn is voor iedereen gezond en nu het mooie weer er aan komt wordt de behoefte om naar buiten te gaan alleen maar groter.

Wij zijn op zoek naar een wandelmaatje die:

- 1 op 1 met iemand naar buiten wil gaan voor een korte wandeling
- het gezellig vindt om een praatje te maken
- makkelijk is in het contact maken

Het is ook mogelijk om je aan te melden als duo of in groepsverband.
In een kennismakingsgesprek kunnen we in alle rust bespreken wat van jouw kant mogelijk is.
Dus... hoor ik van jou?

Omschrijving activiteit
Overige informatie
Wij vragen voor deze activiteit ongeveer een uur van je tijd. Na een inwerkperiode bieden wij je een vrijwilligerscontract aan.

Anna Heerkens is een kleinschalig wonen project voor 30 ouderen met een of andere vorm van dementie. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd in huis waarbij gezelligheid voorop staat. Het is gebleken dat veelal het eigen initiatief om zelf iets te ondernemen bij mensen met dementie achteruit gaat of ontbreekt. Zo hebben veel van onze bewoners begeleiding en een beetje aansporing nodig om in actie te komen. Voor elke activiteit betekent het dat gezelligheid voorop staat en dat daar waar mogelijk de deelnemers worden aangemoedigd en gemotiveerd worden om mee te gaan doen. Bij elke activiteit zijn ervaren vrijwilligers en personeel aanwezig waar je te allen tijde op terug kunt vallen.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt