Bekijk alle projecten in "WAGENINGEN"

Vrijwilligers Mantelzorg Wageningen

Organisatie
Stichting Solidez
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
WAGENINGEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Een basistraining van 2 dagdelen is verplicht.

Het maatjes project is bedoeld om mantelzorgers meer tijd voor zichzelf te geven door er voor te zorgen dat de zorgvrager een paar uur goed gezelschap heeft. Voor alleenwonende zorgvragers kan een maatje ook gezelschap bieden om eenzaamheid tegen te gaan en op die manier de mantelzorger wat meer lucht te geven (zodat deze minder vaak op bezoek hoeft te gaan).

Omschrijving activiteit
Binnen Mantelzorgondersteuning zijn diverse maatjesprojecten: Bezoek en Opvang Service ( BOS), Maatje op Maat (maatjes voor mensen met beginnend dementie) en Netwerkcoaches. BOS maatjes ondernemen activiteiten binnen- of buitenshuis ( wandelen b.v.) met mensen zodat hun mantelzorgers even iets voor zichzelf kunnen doen. Maatjes op Maat zorgen voor verlichting van mantelzorgers waarvan de partner ( in lichte mate) dementie heeft.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt