Bekijk alle projecten in "DOETINCHEM"

Vrijwillige zorg bij mensen thuis

Organisatie
VIT-hulp bij mantelzorg
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
DOETINCHEM
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Heeft u een paar uurtjes per week of per veertien dagen over? Als vrijwilliger van VIT-hulp bij mantelzorg bezoekt u kwetsbare mensen, jong en oud. Gewoon om gezelschap te bieden, voor wat aanspraak, om een spelletje te doen of om samen een wandeling te maken of een kopje koffie ergens te drinken. Dat kan zijn bij kinderen met een beperking, ouderen die hulpbehoevend zijn, chronisch zieken of mensen met dementie. U zorgt er daarmee voor dat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft.

Een hulpvrager wordt thuis bezocht. Daar wordt een intake gedaan met als doel de vraag en de situatie goed in beeld te krijgen. Vervolgens gaat de coördinator op zoek naar een vrijwilliger die past bij deze situatie. Is deze gevonden dan vindt er een kennismakingsgesprek plaats tussen mantelzorger, zorgvrager, vrijwilliger en coördinator.

Omschrijving activiteit
De inzet van vrijwilligers bij mensen met een hulpvraag thuis, zorgt ervoor dat de mantelzorgers wat tijd voor zichzelf hebben en weer op kunnen laden. Daarmee kunnen zij de zorg voor hun thuiswonende naaste beter en langer volhouden.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt