Bekijk alle projecten in "GRONINGEN"

Vrijwillig Coördinator Vriendschappelijk Bezoek

Organisatie
Humanitas Groningen stad
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
6
Gemeente
GRONINGEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Vind je het leuk om met ouderen te praten, maar wil je niet wekelijks bij dezelfde oudere op bezoek? En lijkt het je ook leuk om deze ouderen te koppelen aan passende vrijwilliger? Wellicht is Vrijwillig Coördinator voor ouderen iets voor jou.
Als vrijwillig coördinator bel je nieuwe deelnemers om een afspraak te maken voor een kennismaking bij de deelnemer thuis. Tijdens die kennismaking ga je het gesprek aan om erachter te komen wat deze persoon nodig heeft, wat de wens is en wat voor vrijwilliger daarbij zou kunnen passen. Je vraagt door en denkt mee, maar wat de deelnemer zelf aangeeft nodig te hebben is leidend. Verder schuif je af en toe aan bij een intakegesprek met nieuwe vrijwilligers. Wanneer er een mogelijke match is, ben jij degene die samen met de vrijwilliger naar de deelnemer gaat om ze aan elkaar voor te stellen. Vervolgens blijf jij het eerste aanspreekpunt voor deze gekoppelde vrijwilligers. Dit betekent dat je regelmatig thuis bezig bent met contact opnemen met de vrijwilligers om te horen hoe het gaat, en ze kunnen bij jou terecht met hun vragen en verhalen.

Jij bent iemand die…
… graag zelfstandig werkt binnen een team.
… het liefst zijn/haar uren zo veel mogelijk zelf indeelt.
… met een open blik naar mensen kijkt.
… zo goed mogelijk luistert en doorvraagt.
… voldoening haalt uit het mogelijk maken van waardevolle contacten tussen anderen.
… waar nodig daadkrachtig op kan treden.

Wat we verder vragen:
- Iemand die de tijd en aandacht heeft om voor 6-8 uur in de week aan de slag te gaan;
- Iemand die verwacht zich voor minstens een jaar in te kunnen zetten;
- Iemand die lichte administratieve taken op de computer geen straf vindt.

Wat we bieden:
- Scholing;
- Ondersteuning en begeleiding;
- Terugkom- en themabijeenkomsten;
- Verzekering tegen schade en ongevallen.

Mocht je zelf graag bezoek willen ontvangen, dan kun je ook contact opnemen. Wij komen dan langs voor een kennismaking en gaan op zoek naar een passende vrijwilliger.

Omschrijving activiteit
Vriendschappelijk Bezoek richt zich op ouderen en chronisch zieken die behoefte hebben aan gezelschap. Veel ouderen en mensen die chronisch ziek zijn hebben een beperkt netwerk en kunnen zich eenzaam voelen. Vriendschappelijk Bezoek biedt deze mensen een vrijwilliger die één keer in de week langs komt voor een kop koffie, een wandelingetje of een uitje. Voor de deelnemers kan dit moment enorm veel betekenen. Zo biedt het hen de mogelijkheid om een keertje buiten te kunnen komen, omdat ze dat alleen niet meer kunnen. En kunnen ze hun verhaal kwijt aan iemand die alle tijd voor hen heeft.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt