Bekijk alle projecten in "ALMERE"

Vriendschap op Maat

Organisatie
VMCA
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
ALMERE
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Wil jij een maatje zijn voor iemand die psychisch kwetsbaar is? Samen activiteiten ondernemen of gewoon een babbeltje maken en een luisterend oor bieden?
Jouw inzet betekent veel! Zeker in deze coronatijd ervaren mensen met een psychische kwetsbaarheid nog meer eenzaamheid en is er weinig afleiding. Jouw bezoekje kan daar verandering in brengen.

Meld je aan voor meer informatie en/of mogelijkheden.
Op basis van jouw voorkeuren en interesses zoeken wij een geschikte match. Wekelijks of 1 keer per twee weken spreek je af met de deelnemer. Samen met jouw maatje bepaal je wat je gaat doen. Gewoon een kopje koffie/thee bij iemand thuis of samen op pad voor een activiteit buitenshuis. Contact met een maatje ga je aan voor minimaal een jaar.

Omschrijving activiteit
Vriendschap op Maat koppelt vrijwilligers aan mensen die door een psychische oorzaak in een isolement zijn geraakt. Door samen activiteiten met elkaar te ondernemen en elkaar op regelmatige basis te ontmoeten wordt de eenzaamheid verminderd.
Binnen Vriendschap op Maat kunt u rekenen op begeleiding vanuit een coördinator. U kunt deelnemen aan de basistraining en diverse themabijeenkomsten. Uiteraard voorziet de VMCA in een reis- en onkostenvergoeding.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt