Bekijk alle projecten in "RHEDEN"

Voel jij je geroepen om er te zijn voor een andere ouder?

Organisatie
Humanitas Home-Start Rheden
Soort project
Maatjes
Buddy
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
RHEDEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

In de Gemeente Rheden ( Velp, Dieren, Rheden) zoeken we ervaren ouders die een steun willen zijn voor andere ouders. Je staat naast een ouder met zijn/haar lichte opvoedvragen en wil er voor ze zijn. Ons uitganspunt is dat door jouw steun er voorkomen wordt dat lichte opvoedvragen gaan verergeren en zwaarder worden.
"It takes a village to raise a child"; we hebben steun van elkaar nodig en wie kan dit beter dan je naaste in de buurt.
Veel tijd kost het je niet; wel betrokkenheid en enthousiasme. Stage is eveneens een optie mits het voor een jaar is.

Humanitas Home-Start Rheden, Duiven en Zevenaar is er voor ouders met kinderen vanaf 28 weken zwangerschap tot 18 jaar die lichte opvoedvragen hebben en tijdelijk gesteund en ontlast willen worden m.b.t. hun gezin en de kinderen. Wij nemen niets over maat staan naast de ouder om hem/haar weer in hun kracht te zetten

Omschrijving activiteit
Humanitas Home-Start biedt getrainde vrijwilligers en ervaren opvoeders aan ouders die het even lastig hebben in de thuissituatie. Naast een, verplichte, training en begeleiding van een coördinator heb je ook intervisiemomenten, reiskostenvergoeding en mogelijkheden voor meer scholing. Je werkt met meerdere enthousiaste vrijwilligers samen en uiteraard hebben we ook hele fijne ontmoetingen met elkaar.

Je wordt op basis van een goede match gekoppeld aan een gezin die je wekelijks een dagdeel steunt; dit kan praktisch zijn zoals naast een ouder staan die vermoeid is na de komst van haar baby of een ouder die niet weet hoe ze structuur in de dag kan krijgen en meer rust in haar gezin. Op basis van een eerste kennismaking weet ik wat je expertise, achtergrond en kwaliteiten zijn waarin je je wilt steunen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.