Bekijk alle projecten in "GILZE EN RIJEN"

VIP financiële maatjes

Organisatie
Stichting Vrijwilligers Informatie Punt Voor Elkaar
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
GILZE EN RIJEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen

De grip op je financiën verliezen is zo gebeurd. Als financieel maatje ondersteun je iemand, die in financiële problemen zit, dreigt te komen of het financiële overzicht even kwijt is. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het op orde brengen van de administratie, schuldenoverzichten maken en inkomsten en uitgaven samen bekijken.

Voor meer informatie over het VIP financiële maatjes project kunt u contact opnemen met Maud Bakx, email: maud@vipvoorelkaar.nl.

Omschrijving activiteit
Als financieel maatje word je gedurende een bepaalde periode gekoppeld aan een hulpvrager en bied je ondersteuning totdat de financiën en de administratie weer overzichtelijk zijn én de hulpvrager weer in staat is zelfstandig zijn financiën te regelen.
De werkzaamheden bij een hulpvrager kunnen zijn:
• Post sorteren en openen
• administratie op orde brengen
• Budgetplan opstellen
• Inventariseren van schulden
• Doorverwijzen
Een hulpvrager meldt zich zelf aan of wordt door een begeleider aangemeld voor een financieel maatje. De coördinator van het project brengt vervolgens de situatie in kaart tijdens een intakegesprek bij de hulpvrager thuis. Daarna worden doelen bepaald en een vrijwilliger voorgesteld aan de hulpvrager.
De begeleiding door de vrijwilliger vindt meestal plaats bij de hulpvrager thuis. De hulpvrager blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor zijn geldzaken en tekeningsbevoegdheid. Hulpvragers doen vrijwillig mee en zijn woonachtig in gemeente Gilze en Rijen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maud Bakx, email: maud@vipvoorelkaar.nl.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.