Bekijk alle projecten in "ZUTPHEN"

Tover bij de ouderen een lach op hun gezicht

Organisatie
Stichting Sutfene
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ZUTPHEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

In de gemeente Zutphen staan een paar woonzorglocaties voor ouderen van Sensire/Sutfene, te weten De Lunette en de Beekdelle (Warnsveld). In locatie het Bornhof in Zutphen vindt dagbesteding plaats voor zelfstandig wonenden ouderen. Het is tevens een wijkontmoetingscentrum.
In de woonzorglocaties De Lunette en De Beekdelle wonen mensen, met name ouderen, die zorg, behandeling, begeleiding en activiteiten krijgen. Ook familie speelt een belangrijke rol in het leven van hen. Het geluk van de bewoners groeit nog meer door extra aandacht, en luisterend oor, lekker naar buiten gaan, een spelletje doen, op de duofiets rijden, muziek luisteren, iets bakken, iets creatiefs doen als schilderen, houtbewerking, etc. etc. Door een klein beetje tijd van een vrijwilliger/maatje ontstaat er vaak een lach op het gezicht van de ouderen. Of er ontstaat een gesprek over vroeger. Of de bewoner is meer ontspannen, door afleiding en een invulling van de dag. Wat zou het mooi zijn als u hier een rol in kunt spelen!

Als maatje wordt u ingeschreven als vrijwilliger bij Sensire/Sutfene. In overleg worden wederzijdse wensen, mogelijkheden en verwachtingen besproken. Het aantal koppelingen hangt van veel factoren af maar vooral van uw mogelijkheden.

Omschrijving activiteit
Bij Sensire/Sutfene kan op verschillende manieren vrijwilligerswerk gedaan worden. Een maatje-zijn is een vorm waarbij u gekoppeld wordt aan een of een paar bewoners. Er zijn ook groepsactiviteiten zoals creatief, bewegen, muziek, wandelen, goed-gesprek, etc. etc. waar vrijwilligers bij betrokken worden. Dus als u geïnteresseerd bent, laat het ons weten.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.