Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Taalmaatje, vrouwen voor vrouwen

Organisatie
Stichting Amsterdams Buurvrouwen Contact
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Taalmaatje gezocht (V)

Regelmatig hebben jij en de anderstalige vrouw contact met elkaar. Samen bespreek je wat je bezighoudt en oefen je met taal. En dat is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van de nieuwkomer maar is ook gezellig en gaat ook eenzaamheid tegen. Verder zijn jullie flexibel in jullie tijd, als je dit maar samen bespreekt.

Omschrijving activiteit
Je bent gemiddeld een uurtje per week beschikbaar om op bezoek te gaan bij een anderstalige vrouw en met haar Nederlands te praten en te oefenen. Voordat je aan de slag gaat volg je een Basistraining. In eerste instantie word je gekoppeld aan één anderstalige, maar als je wilt kun je als taalmaatje aan meer vrouwen gekoppeld worden. Je bent nieuwsgierig en enthousiast en staat open voor verschillende culturen. Je hoeft beslist geen docenten-achtergrond te hebben of veel kennis van het Nederlands. Het gaat vooral om oefenen met spreken en luisteren en de vrouw helpen zelfstandiger te worden en meer te gaan doen in haar buurt. Onze doelgroep betreft vrouwen die het extra moeilijk hebben: die alleenstaande moeder zijn, vluchtervaringen hebben, in armoede leven of anderszins moeilijker kunnen participeren. Wil jij als vrouw een andere vrouw helpen in je eigen buurt? Meld je dan aan.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.