Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Taalmaatje Online

Organisatie
Stichting Amsterdams Buurvrouwen Contact
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Je bent minimaal 1 uur per week beschikbaar (maar meer mag!) om online taalles te geven aan een nieuwkomer. Voordat je aan de slag gaat volg je een online training met een trainer die life aanwezig is. In eerste instantie word je gekoppeld aan één nieuwkomer, maar als je wilt kun je als taalmaatje aan meer nieuwkomers gekoppeld worden. Je geeft tenminste 10 sessies van ongeveer een uur die je zelf kunt inplannen. Als er een goede match is kunnen vrijwilliger en nieuwkomer ‘na corona’ als regulier taalkoppel verder gaan met de taallessen.

Je spreekt goed Nederlands,
• Je bent nieuwsgierig en staat open voor verschillende culturen
• Je bent digitaal vaardig (de gesprekken vinden online plaats)
• Je hebt interesse in taal – maar hoeft beslist geen docenten-achtergrond te hebben. Het gaat vooral om oefenen met spreken en luisteren!

Wil je de Nederlandse taal oefenen en heb je weinig mogelijkheden om dat (op school) te doen? Ben je als vrouw veel aan huis gebonden? Wil je online contact met een vrijwillig taalmaatje? Meld je dan aan bij Stichting Amsterdams Buurvrouwen Contact.

Omschrijving activiteit
ABC begint een nieuwe vorm van online taalcoaching. Wekelijks of vaker hebben kletsmaatjes en nieuwkomers contact met elkaar via online tools, zoals Whatsapp of Skype. Samen oefenen ze de Nederlandse taal en delen ze wat hen bezighoudt. En dat is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van de nieuwkomer maar gaat ook eenzaamheid van beide kanten tegen!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt