Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Taal en administratie

Organisatie
Stichting Amsterdams Buurvrouwen Contact
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Interesse
Nederlandse taal

We zoeken vrijwilligers die anderstalige Nederlanders en statushouders willen ondersteunen om hun administratie op orde te brengen en financieel zoveel mogelijk (zelf)redzaam te worden. Jij geeft één keer per week Nederlandse les aan een statushouder of anderstalige Nederlander en je collega-vrijwilliger komt één keer per week om de deelnemer te helpen bij zijn/haar administratie.

De doelgroep waarop wij ons richten is: anderstalige mensen die in Nederland leven en, vanwege taalproblemen, moeite hebben om hun administratie op orde te krijgen.

Omschrijving activiteit
Dit is een nieuw project waarin Humanitas en het Amsterdams Buren Contact (ABC) samen werken. We gaan anderstalige Nederlanders en statushouders ondersteunen om hun administratie op orde te brengen en financieel zoveel mogelijk (zelf)redzaam te worden. Dit doen we door met twee vrijwilligers bij één deelnemer aan de slag te gaan. Als ABC vrijwilliger ondersteun je de deelnemer met de Nederlandse taal. De collega-vrijwilliger van Humanitas komt in dezelfde week bij de deelnemer langs voor ondersteuning met de administratie. Samen zorgen jullie ervoor dat je hem/haar wegwijs maakt in de Nederlandse samenleving op het gebied van de (financiële) administratie. Na ondersteuning van maximaal een jaar kan de deelnemer zichzelf genoeg redden en kent hij of zij de belangrijkste woorden en weet daarbij de weg naar verschillende instanties te vinden.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt