Bekijk alle projecten in "GRONINGEN"

Studiemaatjes

Organisatie
Humanitas Groningen
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
GRONINGEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Het doel van een studiemaatje is een vriendschappelijk contact, waarin je niet inhoudelijk helpt bij de studie (het gaat dus niet om bijles), maar de ander vooral ondersteunt in het studieritme. Denk hierbij bijvoorbeeld aan helpen met het maken van een planning, en afspraken maken om samen te gaan studeren. Een deel van de tijd die je samen doorbrengt, kun je dus ook besteden aan je eigen studie. Verder is het aan jullie samen om te bedenken hoe jullie dit maatjescontact inrichten, zoals waar, hoe vaak, hoe lang, en waar je precies mee helpt. Natuurlijk heb je altijd een coördinator als aanspreekpunt om even mee te overleggen als je er zelf niet uitkomt.

Vind je het moeilijk om alleen te studeren? Moest je tijdelijk met je studie stoppen en probeer je het nu weer op te pakken? Heb je problemen met het plannen van de studie? Misschien kan een studiemaatje jou helpen. Een studiemaatje is er niet om inhoudelijk bijles te geven, maar om jou te helpen structuur aan te brengen in je studie. Bijvoorbeeld door je te helpen met het maken van een planning, en samen te gaan studeren.

Omschrijving activiteit
Het project Studiemaatjes van Humanitas is er voor studenten (mbo-, hbo-, of universitair niveau) die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het studeren. Vaak als gevolg van psychische problemen. Studenten die het leuk vinden om een mede-student te helpen bij de studie kunnen studiemaatje worden.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.