Bekijk alle projecten in "NIEUWEGEIN"

Stichting Thuisgekookt zoekt thuiskoks in Nieuwegein!

Organisatie
Stichting Thuisgekookt
Soort project
Maatjes
Buddy
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
NIEUWEGEIN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Lukt het niet altijd om zelf voor de warme maaltijd te zorgen?
Via Thuisgekookt.nl vindt u een buurtgenoot die graag speciaal voor u kookt, gezellig even met u kletst of bijvoorbeeld iets liefs verwerkt in de maaltijd! U kunt bekijken wat er nu al in de buurt wordt aangeboden, maar we gaan ook met alle liefde op zoek naar een van onze 16.000 aangesloten thuiskoks die op een of meerdere vaste dag(en) in de week voor u willen koken. Ook als er niet direct iets op de website staat in uw buurt kunnen wij u bijna altijd helpen. Maaltijden kunnen worden opgehaald bij de thuiskok of thuisgebracht als dat nodig is.
Als u uw gegevens achterlaat op https://thuisgekookt.nl/helpmijzoeken of telefonisch via 06-83447197 nemen wij contact met u op en bespreken we hoe we u het beste kunnen helpen.

Thuisgekookt.nl is een platform waar je maaltijden kunt delen met je buurtgenoten. Houd jij van koken en wil je daar anderen blij mee maken? Dan is dit iets voor jou! Je hoeft er geen uitblinkende kok voor te zijn, vaak zijn mensen juist het meest blij met een "normale" maaltijd, die jij zelf misschien niet goed genoeg zou vinden om te delen.

Een persoon (in een kwetsbare positie) helpen
Mensen in een kwetsbare positie willen vaak graag vaste afspraken met een thuiskok maken. Als het mogelijk is wordt de maaltijd opgehaald, maar vaak wordt deze thuisgebracht. Als je je gegevens achterlaat op onze website benaderen we je zodra iemand in jouw buurt hulp nodig heeft. Je hoeft hier verder niets voor te doen, maar kunt op het moment dat wij jou benaderen beslissen of deze aanvraag op dat moment bij je past of niet.

Maaltijden aanbieden in de buurt
Als je je maaltijden actief aanbiedt op de website, gaat er een mailbericht naar alle leden van Thuisgekookt bij jou in de buurt. Buurtbewoners kunnen dan een maaltijd bij jou reserveren en komen die ophalen op een door jouw gekozen tijdstip. Ze nemen hun eigen bakjes mee en betalen jou voor de ingrediënten van de gerechten. Zo kunnen de buren meegenieten van jouw kookkunsten.

Mogelijke aantal uren:
Zelf te bepalen. Wanneer het jou uitkomt, zet je je maaltijden op de website. Je gaat dan alleen extra koken als er buurtbewoners reserveren. Ook voor de vaste afspraken geldt dat je deze kunt invullen zoals je dat zelf wilt.

Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden?
- Bijzonder contact met buurtgenoten.
- Een goed gevoel omdat je jouw hobby kunt inzetten en hiermee ook een ander blij maakt.
- Je ontvangt een vergoeding voor de boodschappenkosten van de afhaler.

Aanmelden
Meld je aan op https://thuisgekookt.nl/#register-cook-form-modal
Vragen? Mail ons op info@thuisgekookt.nl.

Omschrijving activiteit
Verbinding middels eten met verstrekkende positieve gevolgen, dat is het idee achter Stichting Thuisgekookt. Door het maken van 1-op-1 koppelingen tussen buurtgenoten proberen we de wereld een stukje gelukkiger, gezonder en minder eenzaam te maken!

Het delen van maaltijden kan eenmalig, af en toe of regelmatig plaatsvinden. Stichting Thuisgekookt gebruikt hiervoor een digitaal platform waar mensen zelfstandig op zoek kunnen naar een thuiskok in de buurt waar eenmalig een maaltijd kan worden afgehaald, maar probeert vooral om duurzame relaties tussen buurtgenoten te realiseren, waarbij af en toe (wanneer er hulp nodig is) of op regelmatige basis (op één of meerdere (vaste) dagen in de week) een maaltijd wordt gedeeld. Dit doen we vooral voor mensen die zich (tijdelijk) in een kwetsbare situatie bevinden. Bijvoorbeeld voor een mevrouw van 92 die moeite heeft met koken en waarvoor iemand in diezelfde straat dan 1, 2 of soms zelfs 3 keer in de week een bordje meer kookt en dit zelfs thuis komt brengen als dat nodig is. Een uitkomst in de huidige maatschappij waarin het de bedoeling is dat we langer thuis blijven wonen en meer gebruik maken van ons eigen netwerk.

Met behulp van bemiddeling van een van de medewerkers van Thuisgekookt worden (kwetsbare) mensen in contact gebracht met een thuiskok dicht bij huis en proberen wij iedereen toegang tot gezonde voeding en sociaal contact te geven. Door middel van zorgvuldige en persoonlijke matchmaking en samenwerking met hulpverlening draagt Thuisgekookt bij aan maatschappelijke effecten zoals langer zelfstandig thuis wonen, verminderde belasting van hulpverleners, gezondheidswinst en daarmee tot de uitstel van zorg en betere integratie van mensen met een bijzonderheid of handicap. Thuisgekookt zorgt zelf niet voor kwetsbare mensen, maar activeert buurtgenoten om dit wel te doen. Zo werken we aan een dragende samenleving, waarin mensen op lokaal niveau basisvoorzieningen zelf organiseren.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.