Bekijk alle projecten in "OOSTERHOUT"

Steunpilaar bij dementie

Organisatie
Surplus Welzijn
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
OOSTERHOUT
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Dementie hoort bij het leven. Voor mensen die de diagnose krijgen, verandert er veel. Het ergste is misschien nog wel dat mensen op een andere manier naar deze persoon gaan kijken. De vergeetachtigheid wordt gezien, maar de persoon zelf verdwijnt naar de achtergrond. Maar ook een dementerende wil er nog toe doen. Begrijp jij dit? Kun jij naar een dementerende kijken zonder de mens die hij wil zijn, uit het oog te verliezen? Dan ben jij misschien wel de juiste persoon om buddy te worden.
Als buddy krijg je eerst een reguliere training, uitgebreid met een laagdrempelige verdieping rondom dementie.

Als buddy bouw je een vertrouwensband op. Je helpt de ander met praktische dingen en met het omgaan met emoties. Je bent geen hulpverlener, maar een steunpilaar; ook voor de mantelzorger. Je bedenkt manieren om de dementerende te laten merken dat hij/zij er, ondanks de dementie, nog toe doet en je ondersteunt ook de mantelzorger daarbij. Waar nodig begeleid je naar andere voorzieningen, zoals de dagbesteding, waardoor de dementerende zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.

Als buddy zul je veel voldoening ervaren, maar je wordt niet zomaar buddy. Je krijgt een buddytraining van 4 dagdelen en je volgt een verdiepingbijeenkomst, gericht op dementie. Dat vraagt wat van je, maar je ondersteunt dan ook mensen die in een moeilijke fase van hun leven zitten. Je investeert echter niet alleen in een ander, maar ook in jezelf. Je krijgt ondersteuning van een consulent en/of vrijwilligerscoach.
Interesse? Neem dan snel contact op. Tijdens een gesprek kun je al je vragen stellen en kunnen we samen bekijken of jij buddy wordt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via mantelzorg.oosterhout@surplus.nl of het telefoonnummer 0162-748600

Omschrijving activiteit
Met het buddyproject ondersteunen we mensen met dementie en hun mantelzorgers; met als doel dat iemand zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving kan blijven wonen en zich volwaardig lid blijft voelen van onze maatschappij.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.