Bekijk alle projecten in "EEMSDELTA"

Steunouder en Samen Oplopen Delfzijl

Organisatie
Stichting Cadanz Welzijn
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
EEMSDELTA
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kan een ouder daar wel wat helpende handen bij gebruiken. Heb jij tijd en ruimte om aan een of meer kinderen een gastvrij thuis te bieden zodat een ouder even op adem kan komen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor steunouder en samen oplopen !

Om vrijwilliger worden heb je (en indien van toepassing je partner) een Verklaring Omtrent Gedrag (vog) nodig. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Voordat je begint is er een kennismakingsgesprek en krijg je een training van vier dagdelen, boordevol tips en ervaringen om je voordeel mee te doen. Gedurende het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of problemen. De coördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we altijd met een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien.
Iets voor jou?
Kijk op www.steunouder.nl/delfzijl of neem contact op met de coördinatoren
Thérèse Snaak | 06 83 59 00 12 | delfzijl@steunouder.nl
Marja Wilting | 06 55 82 29 28 | delfzijl@samen-oplopen.nl

Omschrijving activiteit
Sommige ouders kunnen de verzorging en opvoeding van hun kind(eren) (tijdelijk) moeilijk alleen aan en beschikken niet over mensen in hun omgeving waarop zij beroep kunnen doen. Steunouders geven een plekje in hun huis aan een kind en helpen daarmee het gezin om de stress te beperken of terug te dringen. Het gaat om gezinnen die door omstandigheden een helpende hand kunnen gebruiken. Een steuntje in de rug voor ouders door een gastvrij thuis te bieden aan hun kind!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.