Bekijk alle projecten in "ZWARTEWATERLAND"

Steunouder

Organisatie
Stichting Steunouder Nederland
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ZWARTEWATERLAND
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Soms kun je daar als ouder wel wat helpende handen bij gebruiken. Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken door heel praktisch een dagdeel per week een gastvrij thuis te bieden aan een of meer kinderen? Meld je dan aan als vrijwillige steunouder!

Je wilt zelf voor je kind zorgen maar soms is dat lastig. Zo nu en dan heb je even rust nodig. Een steunouder kan jouw kind een of twee dagdelen per week opvangen. Jouw kind krijgt bij de steunouder aandacht. Dat kan bij een gezin zijn, een echtpaar of een alleenstaande met ruimte in huis, leven en hart. Een steunouder biedt praktische steun. Je kunt als ouder de zorg voor je kind delen met de steunouder. Voor jouw kind kan het fijn zijn om even ergens anders te zijn en nieuwe ervaringen op te doen.

Omschrijving activiteit
Sommige ouders kunnen de verzorging en opvoeding van hun kind(eren) (tijdelijk) moeilijk alleen aan en beschikken niet over mensen in hun omgeving waarop zij beroep kunnen doen. Steunouders zijn vrijwilligers die hierbij kunnen daarbij helpen. Zij bieden ondersteuning aan kinderen en ouders die door omstandigheden een helpende hand kunnen gebruiken. Een steuntje in de rug voor ouders door een aanvullend thuis voor hun kind!

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt