Bekijk alle projecten in "MIDDEN-DELFLAND"

Sociale maatje gezocht voor ouderen

Organisatie
Stichting Welzijn Midden-Delfland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
MIDDEN-DELFLAND
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Wij zoeken regelmatig maatjes die samen met onze ouderen activiteiten willen ondernemen. De vragen zijn divers en kunnen bestaan uit de volgende activiteiten:
- Wandelingen maken (kort of lang)
- Spelletjes doen
- Koffie drinken en een praatje maken en/of een luisterend oor bieden
- Boodschappen doen
- Mee naar (groeps)activiteiten
- Kleine klusjes in en om het huis doen (tuin winterklaar maken, kleding opruimen en naar het goede doel brengen, een kast in elkaar zetten, enz.)

Wij kennen onze maatjes persoonlijk en weten wat zij wel en niet kunnen. Hierdoor kunnen wij goed inschatten welk maatje bij welke hulpvrager past. Zij kunnen altijd bij onze organisatie terecht met hun vragen. Het zijn enthousiaste mensen die nog vitaal zijn en graag hun tijd waardevol in willen zetten. Zij geven de hulpvragers de aandacht die zij verdienen.

Omschrijving activiteit
Er zijn steeds meer ouderen die langer zelfstandig wonen. Zij voelen zich soms eenzaam vanwege het wegvallen van hun partner. De kinderen zijn vaak nog druk met werk en gezin e.d. en kunnen ook niet altijd aanwezig zijn. Soms is een wandeling of een kopje koffie drinken al voldoende om de oudere zich beter te laten voelen.

Meestal spreken de maatjes 1x per week (of 1x per 2 weken) af om samen iets te ondernemen. De startduur is vaak 20 weken. Verlenging mag altijd. Na een periode van 20 weken wordt er geëvalueerd en wordt er bekeken waar nog behoefte aan is.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt