Bekijk alle projecten in "ZOETERMEER"

School's cool Zoetermeer

Organisatie
School's cool Zoetermeer
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ZOETERMEER

Als vrijwilliger kun je een leerling een goede start geven op zijn of haar nieuwe school. Je kunt zijn of haar sociale netwerk vergroten. Je helpt de leerling bij hem of haar thuis met alles wat met school te maken heeft. Dit kost je anderhalf tot twee uur per week voor een periode van anderhalf jaar. Je start in het voorjaar in groep 8 en gaat door tot halverwege de 2e klas van de middelbare school. Mentoren krijgen een basistraining en nemen deel aan intervisiebijeenkomsten.

Als je naar de brugklas gaat kun je wel wat steun gebruiken: nieuwe klasgenoten, vreemde vakken, verschillende docenten en meer huiswerk. Het is fijn om naast je ouders iemand te hebben die je op weg helpt, zodat je niet in de stress raakt, maar goede resultaten haalt! Je mentor is jouw persoonlijke coach. Hij of zij komt elke week ruim een uur bij je thuis, speciaal voor jou. Jullie oefenen met zelfstandig leren en huiswerk plannen. Als je iets niet snapt krijg je uitleg of tips om zelf het antwoord te vinden. Je kunt je mentor altijd om raad vragen.

Omschrijving activiteit
Doel van het project is voorkomen van schooluitval en vergroten van de kansen van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Een mentor begeleid een leerling bij de overstap van basis- naar voortgezet onderwijs en helpt zelfstandig zijn huiswerk te plannen en te maken, motiveert de leerling en stimuleert de vrijetijdsbesteding. Hij/zij praat met de ouder(s) over hun rol bij de schoolzaken van hun kind en bevordert het contact tussen ouder en school.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt